Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10

© CIDimport

Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10

Geplaatst: 24 mei 2016 - 09:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:51

Redactie ID.nl

Er is genoeg te klagen over Windows 10 als dat eenmaal op je systeem staat. Apps die niet helemaal werken, problemen met je instellingen, bugs in je systeem... Als je Microsoft nu wil laten weten wát je allemaal niet goed vindt aan Windows 10, dan kan dat. De 'Feedback Hub' wordt namelijk beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers.

Als je de Feedback Hub wil gebruiken, moet je die downloaden uit de Windows Store. Je kunt er ook terecht via deze link.
 

Wat is de Feedback Hub?

De 'Feedback Hub' is een app die standaard in Windows 10 voor Insiders is geïnstalleerd. Je kunt je bij Microsoft aanmelden als vroege bèta-tester voor Windows 10, via het Windows Insider-programma. Dat betekent dat je Technical Previews van Windows 10 kunt krijgen, bèta-versies van het besturingssysteem die vaak nog vol zitten met bugs en problemen, maar die wél al allerlei nieuwe features hebben. Zo kun je op dit moment al functies proberen die pas deze zomer naar Windows 10 komen.

De Feedback Hub is gemaakt door Microsoft zodat vroege bèta-testers hun feedback kunnen geven op nieuwe functies. Wie Windows 10 al vóór de officiële lancering gebruikte, kon dan ook aangeven waar zij tegenaan liepen.

Nu is de Feedback Hub ook te gebruiken voor alle gebruikers in plaats van alleen de bèta-testers.

 

Wat kun je er allemaal mee?

De Feedback Hub werkt zowel voor bugs en problemen, als voor ontbrekende onderdelen binnen Windows. Je kunt dus ook aangeven dat je het vervelend vindt dat er nog geen extensies in Edge zitten.

Je kunt daarnaast ook informatie krijgen over de nieuwe features van het OS. Als er iets nieuws wordt aangekondigd, dan vind je dat onder het tabblad 'Aankondigingen'.

Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10-16022949

© CIDimport



Het belangrijkste onderdeel is de feedback zelf. Hier kun je issues van andere gebruikers terugzien. De feedback is ingedeeld in verschillende categorieën, zoals 'Startmenu', 'Edge', of 'Netwerken'. Rechts bovenin staat een zoekbalk waarmee je kunt kijken of een issue al eerder is gemeld.

Als je op een probleem klikt, dan zie je naast de titel een uitgebreidere beschrijving van het probleem. Daaronder zie je comments staan van andere gebruikers, bijvoorbeeld voor aanvullende informatie of om te melden dat een probleem is opgelost. Microsoft-medewerkers kijken vaak in zulke topics mee, en laten weten wat de status van een probleem is.

Naast de informatie zie je ook wat algemene knoppen staan waarmee je een issue kan delen met anderen en waarmee je een bericht kunt delen.

Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10-16022953

© CIDimport

 

 

Upvotes

Om structuur aan te brengen in de grote aantallen issues heeft Microsoft een stemmingssysteem toegevoegd. Als je in de lijst met onderwerpen kijkt, zie je het woordje 'Upvote' staan. Daarmee kun je een extra stem geven, waarmee je laat blijken dat je een issue belangrijk vindt.

De cijfers naast de topics staan voor het aantal upvotes. De hoogste staan bovenaan; dat zijn dus de issues waarmee de meeste mensen een probleem hebben.

Bovenin kun je ook filteren op het aantal upvotes, of kijken welke issues juist nieuw zijn aangemeld.

Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10-16022955

© CIDimport

 

 

Zelf feedback geven

Je kunt natuurlijk ook zelf feedback geven. Je doet dat ook in dit veld, waar je onderin kunt klikken op 'Add new feedback' ('Voeg nieuwe feedback toe').

Hier kun je vooraf al kiezen of je iets als 'Suggestie' wil markeren, of als 'Probleem'. Het invullen van deze velden is vrij vanzelfsprekend: Je geeft een titel of korte beschrijving van het probleem, meer details over het probleem, en in welke categorie dat terecht komt.

Voor Microsoft is het belangrijk om te weten welke browser en welke versie van het besturingssysteem je gebruikt, dus wordt die automatisch meegestuurd met het programma. Je kunt daarnaast optioneel nog een screenshot toevoegen - let alleen goed op dat je daar geen persoonlijke informatie zoals een emailadres in laat staan!

Feedback Hub: Zo vertel je Microsoft wat je niet goed vindt aan Windows 10-16022959

© CIDimport

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten