Gratis Windows 10 wallpapers downloaden en instellen 2018-12-24T14:01:03

Thunderbird Agenda: afspraak maken

Thunderbird Agenda: integratie met e-mail

Gratis Windows 10 wallpapers downloaden en instellen

Gratis Windows 10 wallpapers downloaden en instellen

Microsoft brengt regelmatig gratis achtergronden uit voor Windows 10, ook wel bekend als wallpapers. Deze worden in de Windows Store aangeboden als themapakketten. Hoe kun je ze downloaden en naar je hand zetten?

De Windows Store heeft een aparte sectie voor thema's. Die vind je het eenvoudigst door deze link te volgen. De meeste ervan zijn gratis. Grotendeels bestaan ze uit een set achtergronden, maar soms passen ze ook de geluiden in Windows 10 aan. Het installeren is zo eenvoudig als er eentje te kiezen en op Download de app te klikken. Druk daarna op Starten om het thema in te stellen.

Standaard rouleren alle afbeeldingen uit de set om de minuut. Misschien vind je dat wat te snel gaan. Klik met de rechtermuisknop op je bureablad en kies de optie Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Bij 'Afbeeldingen wijzigen elke' stel je in hoe vaak je een nieuwe afbeelding wilt zien, bijvoorbeeld om het half uur, ieder uur of om de dag. 

Je kunt nog een stapje verder gaan als je maar een paar afbeeldingen uit de set als je achtergrond wil hebben. Daar is helaas geen snelle manier voor in het instellingenscherm, maar de mogelijkheid is er wel. Daar gaan we hieronder verder op in.

Losse afbeeldingen uit Windows 10 thema's vinden

Als voorbeeld downloaden we het nieuwe Artistic Endeavors-pakket, vol schilderachtige plaatjes van landschappen en dieren. Ga nu naar de map C:\Program Files\WindowsApps\. Dit is een verborgen map, dus zorg ervoor dat je die kunt zien: Opties, Map- en zoekopties wijzigen, tabblad Weergave, Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven

Mogelijk loop je er tegenaan dat je een foutmelding krijgt bij het openen van WindowsApps. Klik met de rechtermuisknop op de map en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Beveiliging en kies voor Geavanceerd. Klik bovenin achter Eigenaar op Wijzigen. Onder Geef de namen van de objecten op voer je je Windows 10-gebruikersnaam in. Druk op Namen controleren en sluit dan af met OK.

In deze map vind je downloads uit de Windows Store. Om het thema te vinden, zoek je op de naam ervan. In dit geval betreft het dus de map C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.ArtisticEndeavors_1.0.0.0_neutral__8wekyb3d8bbwe. Klik door naar de map Theme, waar je één bestand ziet staan. Open dit in Winrar en je kunt de losse afbeeldingen ermee uitpakken. 

Zet de afbeeldingen in een map naar keuze. Ga dan opnieuw naar je bureablad, gevold door Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Verander bij Achtergrond  de optie Diavoorstelling in Afbeelding. Klik op Bladeren en kies het plaatje uit dat je als achtergrond wilt. Klik tot slot op Afbeelding kiezen. Nu kun je zo lang van je favoriete afbeelding genieten als je wilt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord