Hoe maak je een (systeem)herstelpunt aan in Windows 10? 2016-01-12T16:38:44

Trap er niet in: phishingmails beloven Kruidvat-cadeaukaarten

Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Hoe maak je een (systeem)herstelpunt aan in Windows 10?

Hoe maak je een (systeem)herstelpunt aan in Windows 10?

Systeemherstel heeft ons al vaak uit de brand geholpen. Doet de computer ineens raar na het installeren van updates of van software, dan keer je gewoon terug naar een herstelpunt. Althans, zo simpel was het in eerdere Windows-versies.

Windows 10 maakt echter niet automatisch herstelpunten aan. Deze functie moet je zelf inschakelen. Daarnaast kun je ook handmatig herstelpunten aanmaken. Hier lees je hoe dat moet.

Systeemherstel inschakelen in Windows 10

Ga naar het startmenu en typ herstelpunt om de optie een herstelpunt maken te vinden. Klik er op om het Systeembeveiliging-venster te openen. Onder Beveiligingsinstellingen zie je je beschikbare schijven staan. Kies er eentje en klik op Configureren.

In het volgende venster kies je voor Systeembeveiliging inschakelen. Onder schijfruimtegebruik bepaal je hoeveel ruimte Windows in beslag kan nemen voor backups. Dat hangt weer af van de hoeveelheid beschikbare ruimte op je schijf. Klik nu op OK.

Terugkeren naar een herstelpunt

Om bij herstelpunten te komen kies je in het venster voor Systeembeveiliging voor Systeemherstel. Klik eerst op Volgende om een lijst met herstelpunten te zien. Kies er eentje met een enkele klik en druk op Volgende, vervolgens op Voltooien.

Windows gaat nu proberen zichzelf te herstellen. Overigens blijven je bestanden gewoon behouden. Wel kan het zijn dat geïnstalleerde software is verdwenen, maar dat is ook de bedoeling: mogelijk strooide die immers roet in het eten.

Tip: Onder Zoeken naar programma's die worden beïnvloed zie je precies om welke software het gaat.

Handmatig een herstelpunt maken

Soms is het handig om zelf een herstelpunt aan te maken, bijvoorbeeld wanneer je in het register van Windows gaat werken. Je kunt dan zelf een herstelpunt aanmaken. Kies daarvoor in Systeembeveiliging voor de onderste optie, Maken

Geef het herstelpunt een naam en kies wederom voor Maken. Dit kan een poosje duren, maar daarna ben je klaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord