Hoe verwijder je verjaardagen uit je Google-agenda? 2014-12-29T13:39:31

Dropon: Wéér een privacyvriendelijk sociaal netwerk

Point of View gaat de lucht in met Drone-serie

Hoe verwijder je verjaardagen uit je Google-agenda?

Hoe verwijder je verjaardagen uit je Google-agenda?

Google Calendar is één van de fijnste agenda-apps die er zijn, en bovendien staat de app standaard op vrijwel iedere Android-smartphone. Maar al die vervelende verjaardagen zijn voor veel gebruikers een doorn in het oog. Ze zijn vaak overbodig en je ziet ze ook al op Facebook. Gelukkig kun je de verjaardagen in je Google-agenda uitzetten. We laten je in deze workshop zien hoe je dat doet.

Google Calendar wordt gesynchroniseerd met de contactenlijst op je telefoon. Als je daarin de verjaardag van een vriend hebt toegevoegd, komt die automatisch in je agenda te staan. Grote kans dat je die verjaardag niet zelf bij je vrienden hebt geplaatst, maar bedenk dat je contactenlijst ook wordt gesynchroniseerd met Facebook en Google+. Daardoor hebben veel van je contacten automatisch een verjaardag in je adresboek, en komen die vervolgens weer in je Google Calendar.

Het voordeel is dat Google die verjaardagen als losse agenda ziet en dat ze daarom makkelijk zijn uit te zetten. Je moet alleen even weten hoe. Ga daarvoor op een pc (of in de browser van je tablet/smartphone) naar je Google Calendar (www.Google.com/Calendar), en log in met je Google-account als je dat nog niet gedaan hebt.

Klik rechtsboven op het tandwieltje en vervolgens op 'Instellingen'.Klik linksboven op het tabblad 'Agenda's. Je ziet nu een overzicht van alle eventuele agenda's die je al hebt hebt geïmporteerd. Als je dat nog nooit gedaan hebt, zul je alleen je eigen agenda zien.Je ziet hier onderaan al 'Verjaardagen' staan, maar je ziet ook dat het knopje rechts ervan grijs is gemaakt zodat je er niet op kunt klikken. Dat is geen probleem. Die optie moeten we namelijk niet hebben, dus laat je niet ontmoedigen.

Klik rechtsonder op 'Door interessante agenda's bladeren'Je krijgt hier een lijst te zien met agenda's die je kunt importeren in je Google Calendar. Mocht je er dus om wat voor reden dan ook behoefte aan hebben om alle nationale feestdagen van Bosnia Herzegovina te zien, dan kun je die toevoegen. We gaan er voor het gemak even vanuit dat ons dat niet boeit, dus klikken we bovenin op 'Meer' (ja, er zijn dus nog meer opties!).

Hier zie je nog een lijst met agenda's, bijvoorbeeld met standen van de maan of de zonsopkomst of -ondergang. Je ziet dat er ook 'Verjaardagen' tussen staat.De volgende stap is logisch: Klik op 'Afmelden'. En dat is het! Je ziet nu geen verjaardagen meer van vrienden in je Google-agenda. Maarre, let wel op dat je ze nog steeds een kaartje stuurt he?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord