Hoe zet je een VPN op in Windows 8? 2014-06-03T16:05:10

Hoe zet je die vervelende Facebook-uitnodigingen uit?

Hoofdtelefoon special: de beste modellen onder de €100,-

Hoe zet je een VPN op in Windows 8?

Met een VPN ben je beveiligd en surf je anoniem. Maar hoe zet je het op in Windows 8?

Hoe zet je een VPN op in Windows 8?

Een Virtual Private Network verbinding biedt jou extra veiligheid als je op pad bent zodat je gemakkelijk bij de gegevens op jouw computer kunt. In deze bijdrage leggen we in duidelijke stappen uit hoe je in Windows 8 een VPN verbinding kunt aanleggen.

Opzetten van een VPN verbinding Volg de onderstaande stappen:

Stap 1: maak de 'Charms Bar' zichtbaar, klik daarin op Search (Zoeken) en klik dan op Settings (Instellingen).Stap 2: Typ vervolgens VPN in het invoerveldStap 3: Klik op de Set up a Virtual Private Network Connection-knopDat brengt de volgende pagina in beeldStap 4: Vul in de daartoe bedoelde velden (zie foto 4) het volgende in:

  • Het VPN server address dat je van de administratyor hebt gekregen of zoals dat door jouw eigen thuisnetwerk hostcomputer wordt getoond (bijvoorbeeld: 157.54.0.1) in het internetadres-tekstveld;
  • Een beschrijvende naam zodat je de verbinding in de gaten kunt houden, bijvoorbeeld JJC VPN Client, in het Destination Name tekstveld.


Stap 5: Als je ook anderen toegang tot deze verbinding wilt gunnen dan moet je de optie allow other people to use this connection aanvinken (onderaan de lijst);

Stap 6: Klik als laatste op Create (aanmaken) waarop Windows de verbinding zal aanleggen en deze kun je terugvinden onder Networks (Netwerken) in de Charms Bar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord