Hoe zorg je dat je foto's niet automatisch in iCloud komen te staan? 2014-09-24T10:46:29

Tele2 introduceert maandelijks te veranderen sim-only-abonnement

Wat iedereen moeten weten over encryptie

Hoe zorg je dat je foto's niet automatisch in iCloud komen te staan?

Zet automatisch opslaan in iCloud uit!

Hoe zorg je dat je foto's niet automatisch in iCloud komen te staan?

De afgelopen twee dagen stonden helemaal in het teken van hét showbizzschandaal van dit moment: de gelekte naaktfoto's van tientallen beroemdheden. Het is nog niet zeker wat er gebeurd is, maar veel wijst erop dat de celebrities hun foto's hebben geüpload naar iCloud van Apple. Hoe voorkom je dat eigenlijk? Dat laten wij je zien!

Natuurlijk kan dat een bewust keuze zijn geweest, maar in veel gevallen worden je foto's ook automatisch naar Apples clouddienst gezet zonder dat je dat zelf weet. Eén foute instelling bij het installeren van je iPhone en het gebeurt zonder jouw weten op de achtergrond. Hieronder laten we je zien of jij kunt zien of jouw foto's automatisch op Apples servers terechtkomen, en als dat zo is, hoe je het uit zet.

Ga naar je 'Instellingen'Scroll naar beneden tot je het kopje 'iCloud' ziet staan en tik dat aan.Scroll ook hier een stukje naar beneden, en druk op 'Foto's'.Er staan hier 2 opties: 'Mijn fotostream' en 'Fotodeling'. Die tweede is niet zo belangrijk - daarmee kun je bepaalde albums in je fotorol delen met anderen.


De bovenste optie zorgt ervoor dat alle foto's die in je fotorol terecht komen automatisch naar iCloud worden verstuurd. Als je dit niet wilt, zet je dit schuifje uit.


Let op: het kan best handig zijn alle foto's naar iCloud te uploaden. Als je je telefoon kwijtraakt of als deze kapot gaat, heb je je persoonlijke foto's nog steeds ergens opgeslagen. Als je je foto's liever wel online hebt, maar beter wilt beveiligen, kies dan een sterk wachtwoord of zet tweestapsverificatie aan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord