Je Facebook-account laten beheren na je overlijden 2015-07-28T11:26:01

Hero 4 Seesion: GoPro in een blokje

Veilig bellen met de Fieldbook Secure

Je Facebook-account laten beheren na je overlijden

Niet leuk, wel belangrijk

Je Facebook-account laten beheren na je overlijden

Het is niet leuk om over na te denken, maar het moet helaas toch: Wat doe je met je Facebook-account als je overlijdt? Het lijkt misschien triviaal maar er staan heel veel persoonlijke berichten in je account. Eén van de opties is om een 'digitale erfgenaam' in te stellen op Facebook. Dat is een contactpersoon die na je overlijden toegang krijgt tot je account. We laten je in deze workshop zien hoe je dat instelt.

Als je overlijdt, kun je een paar dingen met je Facebook-account doen. Je kunt het allemaal laten zoals het is, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een soort monument van maken, met een laatste boodschap en alleen één foto. Als je echt helemaal van je sociale media af wil, kun je er bovendien ook nog voor kiezen je account te verwijderen.

Facebook introduceerde een half jaar geleden de 'digitale erfgenaam'. Dat is een contactpersoon die jouw account kan overnemen om bepaalde zaken af te handelen. Deze persoon krijgt niet de volledige toegang tot bijvoorbeeld je persoonlijke berichten, maar kan alleen je tijdlijn aanpassen en je vriendschappen beheren.

Let op: Om je overlijden door te geven bij Facebook moet één van je familieleden een officiële overlijdensakte naar het bedrijf sturen. Je kunt hier meer informatie vinden over hoe dat moet.



Je vindt de functie in je beveiligings-instellingen. Die vind je onder het pijltje, onder 'Instellingen'. Klik daar rechts bovenaan op 'Beveiliging'.

Je kunt ook direct via deze link naar je beveiligings-instellingen gaan.





Helemaal onderaan zie je hier een nieuwe optie staan: 'Contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus'. Als je daarop klikt zie je informatie over de nieuwe dienst.



In het veld dat hier staat kun je een contactpersoon opgeven die de toegang tot je account krijgt. In het tekstje daarboven kun je lezen wat de persoon wel en niet mag. Hij of zij mag dus een bericht bovenaan je tijdlijn plaatsen (bijvoorbeeld een laatste boodschap) en nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren, maar kan geen privéberichten lezen.



Als je op 'Toevoegen' klikt, krijgt de persoon een bericht waarin hem of haar wordt uitgelegd wat er mogelijk is. Er wordt standaard een bericht ingevuld, maar dat kun je nog bewerken als je wil. Klik daarna op 'Verzenden'.



Het is ook mogelijk om je account helemaal te verwijderen bij je overlijden. Alles van je Facebook-account wordt dan verwijderd van de site. Klik daar op 'Verwijderen na overlijden'.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord