Laat Microsoft Edge sterke wachtwoorden verzinnen en bewaren 2021-01-28T09:35:13

Windows: standaardapplicaties wijzingen

Review: Samsung Galaxy A31

Laat Microsoft Edge sterke wachtwoorden verzinnen en bewaren

Laat Microsoft Edge sterke wachtwoorden verzinnen en bewaren

De meest recente versie van Microsoft Edge kan automatisch sterke wachtwoorden aan je voorstellen, zodra je op websites nieuwe accounts aanmaakt. Je hebt daardoor eventueel geen losse wachtwoordmanager meer nodig.

Edge is de standaard browser van Windows 10, die heb je dus al op je pc staan. Maar mogelijk is deze versie niet helemaal up-to-date. Voer in de adresbalk edge://settings/help in en druk op Enter. De nieuwste versie wordt nu gedownload. Herstart daarna de browser. Voor de ingebouwde wachtwoordmanager heb je versie 88 of hoger nodig.

Om er daadwerkelijk gebruik van te maken, dien je de Edge-browser aan je Microsoft-account te koppelen. Heb je dit nog niet gedaan, ga dan naar edge://settings/profiles en klik naast Profiel 1 op Aanmelden. Log in met je Microsoft-accountgegevens en klik bij de pop-up op Synchroniseren.

Onder edge://settings/passwords zie je nu dat de setting Sterke wachtwoorden voorstellen direct ingeschakeld wordt. Dit hoef je dus zelf niet meer te doen.

Wachtwoord laten genereren

Stel, je wilt nu iets bestellen bij een webshop waar je nog geen account had. Zodra je deze aanmaakt, genereert Edge er een sterk wachtwoord voor. Die wordt ook bewaard én gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je Edge ook gebruikt in combinatie met je Microsoft-account. Bijvoorbeeld de mobiele Edge-app voor Android of iOS. 

Hierbij moeten we aangeven dat de functie op het moment van schrijven voor ons niet goed lijkt te werken. Hoewel deze ingeschakeld is op meerdere pc's, stelt Edge daarop alsnog geen sterke wachtwoorden voor. Misschien moet men bij Microsoft ergens nog een extra knopje omzetten. Mettertijd werkt het hopelijk wel naar behoren.  

Niet de eerste

Microsoft is overigens niet de eerste met dit idee. Mozilla's Firefox biedt een soortgelijke functie al langer aan. Chrome kan daarnaast sinds kort je opgeslagen wachtwoorden controleren. Zo kom je er snel achter welke een veiligheidsrisico vormen. Edge krijgt deze functie weldra ook, onder de naam Password Monitor. Voor nu moeten we daar nog even op wachten.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord