Live ondertiteling in Chrome inschakelen doe je als volgt 2021-03-24T10:48:38

Mailen vanuit Excel

OpenOffice: inhoudsopgave maken

Live ondertiteling in Chrome inschakelen doe je als volgt

Live ondertiteling in Chrome inschakelen doe je als volgt

Een recente update voor Chrome brengt live ondertiteling naar de browser van Google. Voor slechthorenden is dat een uitkomst, hoewel het voorlopig enkel met Engelse teksten werkt. Toch benieuwd? Zo ga je ermee aan de slag.

Zorg er allereerst voor dat je Chrome-browser up-to-date is. De snelste manier om dit te doen, is door chrome://settings/help in de adresbalk in te voeren en op Enter te drukken. Mochten er nog updates klaarstaan, dan worden deze automatisch gedownload en na een herstart van browser direct doorgevoerd. Zijn er geen updates, dan zie je de melding 'Google Chrome is up-to-date'.

Is dat eenmaal zo ver, klik dan links op Geavanceerd om meer browserinstellingen te tonen. Kies dan de optie Toegankelijkheid. Of kom op deze pagina uit door chrome://settings/accessibility te volgen. Bovenaan staat de optie Live ondertiteling. Zet het schuifje aan om de functie in te schakelen.

De setting Voorkeuren voor ondertiteling lijkt niet van toepassing op live ondertiteling, dus hier hoef je verder niet naar te kijken.

Niet alleen voor video's

Open je nu een video in Chrome, dan komt er vanzelf ondertiteling onderin beeld. Dit werkt niet alleen op filmpjes die al opgenomen zijn, maar ook op livestreams en zelfs bij podcasts die je afspeelt via de webversie van Spotify. Om zo maar wat voorbeelden te noemen. Met drag-and-drop is het venster te verplaatsen of klik op het kruisje om de ondertitels af te sluiten. 

Live ondertiteling interpreteert vooralsnog alleen Engels correct. Speel je een Nederlandstalige video af, dan komt daar een behoorlijk onzinnige (en onbedoeld hilarische) schermtekst onder te staan. Zoals je in onderstaand voorbeeldje ziet. Hopelijk komt hier snel verandering in.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord