Een epub maken van een Google Doc 2016-03-08T14:54:32

WhatsApp toch niet gratis? App verwijdert 'Levenslang abonnement' in bèta-versie

Google eert Internationale Vrouwendag

Een epub maken van een Google Doc

Een epub maken van een Google Doc

Google heeft stilletjes het exporteren van tekstbestanden in .epub-formaat mogelijk gemaakt. Je hebt dus geen apart programma of omzetter meer nodig om je tekstbestanden als epub (electronic publication) op te slaan. We laten je in deze workshop zien hoe je een epub-bestand van je Google Doc maakt.

Google Docs ondersteunde al zes bestandstypes, waaronder .docx, .rtf en .pdf. Daar komt nu .epub bij. Voornamelijk ereaders maken gebruik van epub.

Epub

Epub zorgt ervoor dat het lettertype, lettergrootte en pagina-indeling van je tekst zich aanpassen aan het apparaat waar het op getoond wordt. waar pdf de pagina-indeling en opmaak op elk apparaat precies hetzelfde houdt, is de tekst in een epub dynamisch en wordt de opmaakt en indeling bepaald door het programma dat epub leest.

Google Doc Downloaden

Om een epub van je tekstbestand te maken ga je naar 'Bestand' en verder naar 'Downloaden als'. Selecteer 'Epub-Publicatie' en wacht tot het bestand gedownload is.

Je kunt het bestand nu in de downloadmap van je browser vinden en openen met een epub-programma of een ereader.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord