Makkelijk een fotocollage maken 2014-09-09T18:00:39

Internet verdringt papieren krant

Nieuwe workshop: Makkelijk een fotocollage maken

Makkelijk een fotocollage maken

Makkelijk een fotocollage maken

Vindt u het zelf maken van een fotocollage te veel werk? Dan laat u de pc toch iets moois in elkaar knutselen? Het programma AutoCollage maakt onder XP en Vista geheel zelfstandig schitterende collages. Die kunt u zo inlijsten en ophangen.

Vindt u het zelf maken van een fotocollage te veel werk? Dan laat u de pc toch iets moois in elkaar knutselen? Het programma AutoCollage maakt onder XP en Vista geheel zelfstandig schitterende collages. Die kunt u zo inlijsten en ophangen.

Stap 1

 

AutoCollage is helaas niet gratis, maar u kunt wel een gratis probeerversie downloaden vanaf Microsoft Research. Deze versie is dertig dagen geldig.

 

Stap 2

 

De eerste keer dat u Autocollage start, verzamelt hij een set afbeeldingen uit de map Afbeeldingen (of Mijn afbeeldingen). Wilt u echt een collage maken met afbeeldingen die bij elkaar horen, dan is het beter om vooraf een tijdelijke map te maken waarin u de afbeeldingen verzamelt die u in de collage wilt zien.

 

AutoCollage ondersteunt de meest gangbare grafische formaten waaronder .tif en .jpg. Bedenk dat AutoCollage in sommige gevallen niet in staat is foto's op de juiste manier te draaien, dat kunt u in de verzamelmap zelf doen door met de rechtermuisknop op een fotobestand te klikken en vervolgens in het geopende contextmenu voor de optie Rechtsom draaien of Linksom draaien te kiezen.

Klik in AutoCollage op het knopje bij (1) en selecteer de verzamelmap (2). Klik aansluitend op OK en alle foto's in de map worden geopend. Bedenk overigens dat met de standaardinstellingen tenminste 17 foto's in deze map aanwezig moeten zijn. Of beter nog: precies 17, want dat is het aantal dat de digitale plakartiest gaat gebruiken.

Stap 3

 

Om een zo groot mogelijke foto te maken (handig met afdrukken, dan past het ook op een A4-tje) klikt u op de knop Options (1) en selecteert u in het geopende venster het grootste papierformaat: 8 x 10 inch, Portrait (staand) of Landscape (liggend). Klik op OK om uw keuze te bevestigen.

 

Stap 4

 

Om AutoCollage aan het werk te zetten klikt u rechts bovenaan op de knop Create. Er beginnen dan wat foto's rond te draaien en te schuiven, waarna u na een poosje wachten getrakteerd wordt op het mooie eindresultaat. In de probeerversie helaas ontsierd door een vervelende tekst, dat wel. Om de gemaakte collage te bewaren klikt u op de knop Save (naast Create) en bewaart u de afbeelding in een map naar keuze (in .jpg-formaat). Afdrukken kan vervolgens vanuit uw favoriete fotobewerkingsprogramma of met de standaard Windowsviewer voor afbeeldingen en faxen.

 

Stap 5

 

Tot slot nog een kleine tip: met de schuifregelaar aan de rechterkant stelt u het aantal foto's in de collage in. Zorg dat u precies evenveel foto's in de verzamelmap hebt staan en de rest gaat helemaal vanzelf!

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord