Mappen k(l)eurig herkennen 2013-11-04T17:00:52

Vrijdag, actie-dag: Easy Computing drukkerij-pakket!

Bijna 250 miljoen downloads voor AVG

Mappen k(l)eurig herkennen

Mappen k(l)eurig herkennen

In de mappenbrij in de Windows Verkenner is het niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden; alles heeft dezelfde kleur! Met Folder Marker springen uw echt belangrijke mappen eruit.

In de mappenbrij in de Windows Verkenner is het niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden; alles heeft dezelfde kleur! Met Folder Marker springen uw echt belangrijke mappen eruit.

Stap 1

Surf naar www.foldermarker.com en download (de gratis variant van) Folder Marker (werkt onder Windows 98 t/m Vista). Installeer het tooltje en start het op. In het hoofdvenster klikt u op het mapicoontje bij Folder en navigeert u naar een van uw mappen. Kies een geschikt kleurtje uit (op het tabblad Icon) en bevestig met Apply.

Stap 2

U kunt deze kleuroperatie ook op verschillende mappen tegelijk toepassen. Open hiervoor het menu Folder en stip Multiple Folders aan, waarna u via Add de mappen kunt toevoegen en van de gewenste kleur voorzien.

Stap 3

Liever een andere vorm dan een opvallende kleur? Ga naar het tabblad Main, selecteer een geschikt pictogram en bevestig met Apply. Te weinig keuze? Open dan het tabblad User's Icons en druk op Add. U krijgt nu de pictogrammen uit het bestand shell32.dll te zien, maar via Bladeren spoort u ook andere icoontjes op. Of u creƫert ze zelf - bijvoorbeeld met het gratis Greenfish Icon Editor Pro.

Stap 4

Er bestaat nog een snellere methode om een mapicoontje een ander kleurtje mee te geven. Start uw Verkenner op en blader naar de bewuste map. Klik die met de rechtermuisknop aan en kies Mark Folder, Colors. Merk trouwens op dat u hier ook icoontjes aantreft waarmee u de map inhoudelijk kunt categoriseren (zoals High Priority, Private Files enzovoort).

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 16, jaargang 2009.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord