Verstuur bestanden tussen je pc en smartphone met Pushbullet 2014-11-25T10:50:17

Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers

Veiligheid Google wordt groter met ‘Apparaten en activiteit’

Verstuur bestanden tussen je pc en smartphone met Pushbullet

Handig voor versturen van links en tekst

Verstuur bestanden tussen je pc en smartphone met Pushbullet

Eén van onze favoriete apps is Pushbullet. Met die app is het mogelijk om notificaties, links, bestanden en stukken tekst tussen je verschillende apparaten uit te wisselen. Via een simpele ‘push’ stuur je een stuk tekst van je tablet naar je pc of juist van je pc naar je smartphone. In dit artikel leggen we je precies uit hoe handig dat werkt.

Pushbullet is zeker niet de enige app die bestandsuitwisseling mogelijk maakt. Ook Samsung heeft zo'n eigen app, en wat denk je van Apples Airdrop? De kracht van Pushbullet is echter dat het op ieder apparaat werkt, zowel op iOS als op Android en zowel op Windows als op Mac, en in al je browsers. Daardoor kun je makkelijk bestanden uitwisselen tussen je Android-smartphone en je iPad-tablet.

De app downloaden

Je kunt Pushbullet hier downloaden, of door te kijken op www.pushbullet.com:
 

Klik hier voor de Firefox-add-on Klik voor voor de Chrome-extensie
   
Klik hier voor Android Klik hier voor iOS


Inloggen met je Google account

Nadat je de app hebt geopend, vraagt Pushbullet je in te loggen met je Google-account. Nadat je de gebruiksovereenkomsten hebt geaccepteerd kun je de app gebruiken.De extensie installeren in je browser

Voor de installatie in de browser is het even zoeken naar de extensies toevoegen/add on installeren. Vanaf daar kun je –net als in de app stores- zoeken naar Pushbullet. Eenmaal gevonden, is de extensie zo geïnstalleerd. We maken in dit voorbeeld gebruik van Firefox, maar Pushbullet werkt ook in Chrome en zelfs in Opera. Een Safari-extensie komt er binnenkort aan, en Internet Explorer wordt niet ondersteund.

Pushbullet gebruiken

Als je op een webpagina zit, zie je rechtsboven in de hoek het Pushbullet-icoontje staan. Hier kun je je apparaten selecteren waarnaar je bijvoorbeeld een website wilt 'pushen'. De interface heeft een duidelijk design en wijst voor het grootste deel zichzelf. In het lijstje zie


Standaard pusht de browser-extensie de url van de website waar je op zit, maar via het kopje 'Notitie' onderaan kun je ook platte tekst kopiëren en plakken, en dat pushen naar je andere apparaten. Handig als je bijvoorbeeld een lang stuk tekst wil schrijven in WhatsApp - je kunt dat dan op je computer in Word schrijven, pushen naar je smartphone, en dat kopiëren en plakken in je WhatsApp-gesprek!
Notificaties

Pushbullet werkt ook omgekeerd - je kunt er linkjes vanaf je smartphone mee naar je computer sturen. Maar de mobiele app heeft in ieder geval voor Android nog een andere handige functie: je krijgt dan namelijk al je notificaties binnen op je beeldscherm. Dat ziet er zo uit:Voorlopig werkt die functie alleen op Android, maar dat moet voor iOS binnenkort ook kunnen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord