WhatsApp te beveiligen met vingerafdruk 2019-08-16T11:22:59

Kleine EF-100B-projector makkelijk mee te nemen

Mesh-netwerk nu ook op te zetten met gaming-router Netgear

WhatsApp te beveiligen met vingerafdruk

WhatsApp te beveiligen met vingerafdruk

WhatsApp is voortaan te beveiligen met een vingerafdruk. Op die manier houd je de inhoud van berichten privé. Hoe je een en ander instelt, komt in dit artikel aan bod.

Op het moment van schrijven is de functie alleen nog maar beschikbaar voor de bètaversie, waarvoor je je apart dient aan te melden. WhatsApp-bètatester worden doe je normaal gesproken via de eerdere link, maar er worden al een poosje geen nieuwe aanmeldingen meer geaccepteerd.

Ben je nog geen tester, dan heb je dus nog even geduld nodig tot de vingerafdrukbeveiliging ook naar de reguliere WhatsApp-versie wordt uitgerold. Zorg ervoor dat je versie 2.19.222 of hoger draait. Weet je het versienummer van jouw WhatsApp niet? Je vindt de informatie onder Instellingen, Help, Over.

Vingerafdruk instellen 

Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de drie bolletjes. Een menuutje klapt uit. Tik onderaan op Instellingen, gevolgd door Account, Privacy. De onderste optie in dit menu - mogelijk moet je een stukje scrollen - is Vingerafdrukvergrendeling. Standaard is deze Uitgeschakeld.

Duik dit menu in en zet het schuifje aan achter Ontgrendelen met vingerafdruk. Houd daarna je duim op de fysieke scanner van je telefoon, zoals je vermoedelijk ook je toestel normaliter ontgrendeld. Op zich ben je nu klaar, maar er komen ook wat opties bij.

Zo is in te stellen hoe vaak je wil dat om een vingerafdruk wordt gevraagd. Om de minuut, om het half uur of zelfs iedere keer dat WhatsApp opent. Zet je daarnaast het schuifje uit achter Inhoud tonen in meldingen, dan worden notificaties op het homescherm geanonimiseerd.

Tweestapsverificatie

Wil je de app nog verder dichttimmeren voor onbevoegden, dan kun je tweestapsverificatie voor WhatsApp instellen. Dat ken je waarschijnlijk wel van e-mailaccounts en dergelijke. Toegang is dan alleen te verkrijgen na het invoeren van een extra pincode.

Je vindt de optie onder Instellingen, Account, Verificatie in twee stappen. Wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord