Windows 10 krijgt advertenties - zo schakel je ze uit 2016-02-26T09:59:49

Muzik-koptelefoon heeft Shazam-functie en touchscreen

Popcorn Time kondigt comeback aan

Windows 10 krijgt advertenties - zo schakel je ze uit

Voorlopig alleen in het vergrendelscherm

Windows 10 krijgt advertenties - zo schakel je ze uit

Microsoft heeft weer een nieuwe manier gevonden om het gratis Windows 10 lucratief te maken. Er verschijnen sinds kort namelijk advertenties in het vergrendelscherm van Windows 10. Daar houden we niet zo van, dus zochten we meteen op hoe we ze uit kunnen zetten.

De advertenties verschijnen in een nieuwe update voor het besturingssysteem en worden dan in het vergrendelscherm getoond. Het gaat niet om advertenties van Coca Cola of voor viagra, maar voor producten van Microsoft zelf zoals games uit de Windows Store.

Wil je nog goede tips om je privacy te regelen in Windows 10? Lees dan ook: 'Dit zijn de belangrijkste privacy-instellingen in Windows 10.

Uitschakelen

Je kunt de advertenties uit zetten, maar misschien is het ook wel eens fijn om een advertentie te bekijken. Microsoft probeert de ads zoveel mogelijk af te stemmen op wat je leuk vindt, dus doe je er dan goed aan dat aan het bedrijf te laten weten. Je doet dat door op het vergrendelscherm zelf bovenin aan te geven of je een afbeelding of advertentie interessant vindt en meerdere soortgelijke dingen wil zien, of juist dat je andere dingen voorgeschoteld wil krijgen.

Als je de advertenties liefst helemaal weg laat uit het besturingssysteem, ga je in de nieuwe update naar 'Instellingen':Ga daar naar 'Persoonlijke instellingen'.Ga vervolgens naar 'Vergrendelingsscherm', en klik daar op 'Achtergrond'. Selecteer daar iets anders dan Windows Spotlight, dus 'Afbeelding' (een statische foto) of 'Diavoorstelling' (een slideshow van meerdere foto's in één map).Je krijgt nu geen advertenties meer te zien, maar nog wel suggesties. In de nieuwe update staat er onderaan dit menu een nieuwe knop met 'Ontvang tips, meldingen en meer op je vergrendelscherm'. Advertenties vallen volgens Microsoft blijkbaar onder 'Tips', dus zet je dit schuifje ook uit.

Je krijgt nu geen advertenties meer te zien! Voorlopig dan...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord