Windows 7 of 8 vandaag al gratis upgraden naar Windows 10 via ISO of usb 2015-07-31T09:22:20

Handige sneltoetsen in Windows 10

Zo installeer je Windows 10 op een smartphone

Windows 7 of 8 vandaag al gratis upgraden naar Windows 10 via ISO of usb

Windows 7 of 8 vandaag al gratis upgraden naar Windows 10 via ISO of usb

Windows 10 is vandaag gelanceerd en wanneer je Windows 7 of 8/8.1 al draait, dan kun je gratis upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Dat kan op verschillende manieren, waaronder via ISO of usb. Inderdaad, je hoeft niet te wachten op je 'gereserveerde' versie; deze update is vandaag uit te voeren.

Microsoft heeft hiervoor de Windows 10 Media Creation Tool in het leven geroepen. Die is hier te downloaden voor 32-bit en 64-bit systemen. Run de tool om twee opties te zien: Deze pc nu bijwerken en Installatiemedia voor een andere pc maken.

Belangrijk is dat je bij een verse installatie van Windows 10 een productkey nodig hebt ván Windows 10 - dus niet die van je huidige Windows 7 of 8/8.1-installatie. Daarvoor moet je eerst Windows 10 over je huidige Windows-versie installeren. Die is te achterhalen na de initiële upgrade.

Kies (na een backup van je belangrijke bestanden) voor de eerste optie om Windows 10 te installeren met behoud van je instellingen en files. Je productkey is daarna (o.a.) te achterhalen met deze gratis tool: ProduKey.

Tip: De tool laat je ook direct een clean install doen. Wanneer je daarvoor kiest, houd er dan rekening mee dat je het systeem niet terug kan draaien naar Windows 7 of 8/8/.1. Kies hier dus alleen voor als je zeker weet dat Windows 10 je bevalt.

Met de juiste productkey op zak kun je in de Media Creation Tool kiezen voor Installatiemedia voor een andere pc maken. Tijd dus voor de daadwerkelijke clean install. Je kiest vervolgens een taal, Windows 10-versie (Home of Pro) en of je de 32-bit of 64-bit-variant wilt.

Wil je een installatiestick maken, zorg er dan voor dat je een lege usb-stick met minstens 3 GB ruimte hebt aangesloten. De eerste optie schrijft een bootable Windows 10-installatie naar de stick. Kies je voor ISO-bestand, dan maakt de tool een Windows 10 ISO. Die kun je daarna op een dvd branden, of zelf op een bootable disc zetten met een programma als Rufus.

Wanneer je nu een schone installatie doet, vraagt Microsoft je tijdens de installatie naar de productkey. Als het goed is, heb je die nu achter de hand. Daarna kun je de installatie voortzetten en Windows 10 voortaan gratis gebruiken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord