Windows 8 afsluiten met één klik 2014-08-28T11:45:12

Samsung buigbare schermen verwacht in 2013

Google Maps voor iOS bijna klaar

Windows 8 afsluiten met één klik

Windows 8 afsluiten met één klik

Een van de grootste ergernissen van Windows 8 is het ontbreken van een afsluitknop. Als u de pc netjes wilt afsluiten, moet u daarvoor maar liefst vier handelingen verrichten!

Een van de grootste ergernissen van Windows 8 is het ontbreken van een afsluitknop. Als u de pc netjes wilt afsluiten, moet u daarvoor maar liefst vier handelingen verrichten! Tenzij u een afsluittegeltje maakt.

 

1. Wie Windows 8 al even gebruikt, weet dat de meeste tegels uit het Modern UI eigenlijk gewoon snelkoppelingen zijn. Ga om te beginnen naar het bureaublad met een klik op de betreffende tegel. Rechtsklik op het bureaublad en kies Nieuw, Snelkoppeling. Voer als de locatie van het item het volgende in: shutdown /s /f /t 00

en klik op Volgende.

 

 

2.

Kies een voor de hand liggende naam voor de snelkoppeling. Dit wordt uiteindelijk de tekst op de tegel, dus de beste optie is Afsluiten.

 

 

3.

De snelkoppeling staat nu op het bureaublad, maar er moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Rechtsklik op de nieuwe snelkoppeling, klik op Eigenschappen en selecteer achter Uitvoeren de optie Geminimaliseerd. Klik daarna op Ander pictogram.

 

 

4.

Negeer de foutmelding en kies een passend pictogram. Dat zal naast de tekst op de tegel verschijnen.

 

 

5.

Rechtsklik op de zojuist gemaakte snelkoppeling en kies Vastmaken aan Start, om de snelkoppeling als tegel te gebruiken.

 

 

6. De afsluittegel is klaar, en als u bij stap 1 de opdrachtregel verandert in shutdown /r /f /t 00

maakt u net zo eenvoudig een tegel waarmee u de pc kunt herstarten.

 

Tekst: Martijn Overman


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord