Windows Live Essentials 2012 stopt, dit zijn gratis alternatieven 2017-01-09T12:52:08

Review: Xiaomi Redmi Note 3

Ook lichtgevende muismat van Corsair

Windows Live Essentials 2012 stopt, dit zijn gratis alternatieven

Windows Live Essentials 2012 stopt, dit zijn gratis alternatieven

Microsoft trekt op 10 januari de stekker uit Windows Live Essentials 2012. Gelukkig kun je voor ieder programma uit het pakket een gratis (beter) alternatief vinden.

E-mail

Sinds afgelopen zomer worden Microsoft-accounts al niet meer ondersteund in Windows Live Mail. Het liefst ziet Microsoft natuurlijk dat je overstapt op de Mail-app in Windows 10. Gelukkig is er een beter alternatief dat ook werkt voor wie geen Windows 10 gebruikt: Mozilla Thunderbird. In deze workshop leggen we je uit hoe je moeiteloos overstapt.

Messenger

Voor Microsoft heeft Skype al een tijd geleden het stokje overgenomen van MSN Messenger. Maar Skype is juist meer ingericht voor videoconversaties. Niet voor getypte berichtjes. Hiervoor kun je het beste terecht bij Signal. Dat als app beschikbaar is, maar ook voor je pc als Chrome-extensie. Het voordeel van Signal is dat het de veiligste messenger is, die bovendien ook gebruiksvriendelijk werkt.

Fotogalerij

Het alternatief voor de fotogalerij bestaat al langer dan Windows Live Essentials zelfs: Irfanview! Het programma is heel eenvoudig te gebruiken om foto’s mee te bekijken. Maar tevens kun je er eenvoudige bewerkingen mee uitvoeren en de functionaliteit uitbreiden met plug-ins.

Cloudopslag

Met Windows Live Essentials werd ook de cloudopslag van OneDrive meegeleverd, wat tijdens de introductie nog zelfs SkyDrive heette. Uiteraard is OneDrive nog springlevend en gewoon te downloaden voor iedere Windowsversie.

Videobewerking

Het lastigste is nog een goed alternatief vinden voor Movie Maker. Dit programma is zo simpel en gratis, dat het zich daarmee haast onvervangbaar maakt. Het gerucht gaat ook dat Microsoft een nieuwe versie ontwikkelt die in de Store van Windows 10 verschijnt. Een gratis alternatief is EZvid of VLMC (van de makers van VLC). 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord