Workshop: ondertiteling toevoegen aan een gedownloade film 2014-05-16T11:30:19

Betaal voor je maaltijd met een foto op Instagram

Welke pincodes je niét moet gebruiken

Workshop: ondertiteling toevoegen aan een gedownloade film

Workshop: ondertiteling toevoegen aan een gedownloade film

Als een film niet op Netflix staat, is het soms nog steeds makkelijker om een bepaalde film van de Pirate Bay af te halen (kijk hier hoe u anoniem kunt blijven downloaden). Maar daar zit vaak nog geen ondertiteling bij. In dit artikel leggen we u in een paar stappen uit hoe u makkelijk ondertiteling kunt toevoegen aan een film.

1. Gebruik VLC

De mediaspeler VLC is het beste programma om films te draaien, omdat het programma tjokvol opties zit en vrijwel iéder denkbaar bestandsformaat kan afspelen, maar vooral omdat het met VLC heel simpel is om ondertiteling toe te voegen.

VLC kun je (gratis!) downloaden van deze website.
 

2. Ondertiteling vinden

Ondertitels zijn bestandjes met het .srt-formaat. Je kunt ze over het hele internet vinden, maar wij raden vooral OpenSubtitles.org aan. OpenSubtitles heeft verreweg het beste aanbod aan ondertiteling, maar de website is niet erg overzichtelijk en soms is het niet duidelijk waar je op moet klikken. Maar geen zorg, dat laten we je hieronder in een paar screenshots zien.

Typ de naam van de film in waar je de ondertiteling voor zoekt (in dit voorbeeld zoeken we die voor The Social Network). Je krijgt dan een lijst te zien met verschillende ondertitelingen die je kunt downloaden.

De vlaggetjes achter het bestand geven aan in welke taal je de ondertiteling wil downloaden. OpenSubtitles ziet automatisch in welk land je zit en geeft daar de bijpassende ondertitels bij. Als je Engelse ondertiteling wil hebben, moet je wat verder naar beneden scrollen.


 

3. De ondertiteling downloaden

Je komt nu op de pagina waar je het bestand kunt downloaden, maar LET OP! Voor je verleidelijk op de grote knop met DOWNLOAD klikt, moet je wel het vinkje uitzetten bij 'Gebruik de OpenSubtitles Download Manager'. Doe je dit niet, dan download je eerst een totaal nutteloos programma om dáár vervolgens het ondertitel-bestand mee te downloaden. Omslachtig dus, maar als je dit vinkje uitzet is er niets aan de hand.Je downloadt nu een .zip-bestand met daarin de ondertiteling. Zoek dat bestand op op je computer (vaak onder Mijn Documenten/Downloads), en pak het programma uit. Je ziet nu een mapje met daarin een bestand met .srt-extensie. Kopieer dat bestand.


 

4. Ondertiteling toevoegen

Nadat je het .srt-bestand heb gekopieerd, navigeer je naar de map waar je je originele film hebt staan. Daar plak je het .srt-bestand vervolgens.

Nu volgt de belangrijkste stap: de beide bestanden (de film en de .srt) moeten precies dezelfde bestandsnaam krijgen. Het enige dat moet verschillen, is of ze op .srt moeten eindigen voor de ondertiteling en op .mp4 of .avi (of in welk bestandsformaat je film dan ook al is) voor de film. Dat ziet er ongeveer zo uit:Start nu de film in VLC. Als dat niet automatisch gebeurt, klik dan met je rechtermuisknop op de film en zoek VLC via 'Openen met'. De film speelt nu automatisch af met ondertiteling. Veel kijkplezier!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord