Zet automatische achtergrond-backups in Google Foto's uit 2015-07-15T10:43:32

Compacte Ricoh GR II heeft dslr-formaat sensor

Google Drive krijgt functie om bestanden niet-kopieerbaar te maken

Zet automatische achtergrond-backups in Google Foto's uit

Google blijkt foto's ook ná verwijderen op te slaan

Zet automatische achtergrond-backups in Google Foto's uit

De nieuwe Google Photos-app blijkt ook al je foto's automatisch naar Google te sturen als je de app verwijderd hebt. De app werd een maand geleden aangekondigd door Google als ultieme back-up voor al je gemaakte foto's, maar als je app inmiddels verwijderd hebt is dat waarschijnlijk omdat je niet al je foto's op Googles servers wil zetten. Gelukkig kun je de automatische back-up gewoon uitzetten in de instellingen van je Android-toestel.

Wat is Google Foto's?

Google Foto's is de nieuwste foto-app van het internetbedrijf. Google kondigde de nieuwe app vorige maand aan tijdens een grote ontwikkelaarsconferentie.

Met de app kun je zorgen dat al je foto's online worden opgeslagen. Handig voor wanneer je bang bent dat je foto's kwijtraakt, of wanneer je vaak van toestel wisselt. Een cloud-backup is dan een prettig idee. Je kunt Google Foto's zo instellen dat je alle foto's automatisch opslaat in de cloud. Die worden dan aan je Google-profiel toegevoegd. Dat hoeven niet alleen foto's te zijn, maar het kan ook gaan om screenshots, of afbeeldingen die je via WhatsApp hebt ontvangen.

Wat is er nu bekend?

Het kan goed zijn dat je dat helemaal niet wilt. Het gaat immers om Google, en er is reden genoeg om die niet helemaal te vertrouwen met je persoonlijke foto's....

Als je de app echter hebt verwijderd, slaat Google je foto's echter nog steeds op in de cloud. Dat gebeurt allemaal op de achtergrond, en via Android in plaats van via de app zelf. De backup-opties zijn namelijk verbonden met je Android-systeem, dus heb je bij het opstarten van de Google Foto's-app permissies gekoppeld aan Android. Verwijder je de app, dan blijven de permissies op de achtergrond draaien.

Dat is niet helemaal netjes van Google, maar dat ontkent dat het de foto's zonder toestemming opslaat. "Dat hoort zo", zegt het bedrijf tegen de journalist die dat ontdekte.

Backup uitschakelen

Bug of feature, we willen dit uitschakelen. Als je niet wilt dat Google je foto's automatisch opslaat, is daar gelukkig een oplossing voor.

Je moet daarvoor naar dat ene vergeten icoontje dat je waarschijnlijk wel ooit hebt zien staan, maar nog nooit hebt aangeklikt: 'Google Instellingen'. We hebben voor het gemak maar even omcirkeld welke dat ook alweer is:



In deze app kun je de instellingen van je Google-account beheren. Selecteer hier 'Back-up voor Google Foto's'.



Je ziet hier veel instellingen staan, maar als je de back-up helemaal uit wil zet je het schuifje rechtsboven uit.



Je krijgt nu nog een waarschuwing dat je foto's niet meer worden geüpload, maar dat dat wel weer automatisch gebeurt zodra je de functie weer inschakelt.

Let dus goed op als je de functie in de toekomst weer eens aan wil zetten - je uploadt dan gelijk ál je foto's naar Google.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord