Zo doe je de Beveiligingscheck voor je Google-account 2017-10-18T09:56:51

Dubbel zien

Consumentenbond: 'GPS-horloges voor kinderen slecht beveiligd'

Zo doe je de Beveiligingscheck voor je Google-account

Zo doe je de Beveiligingscheck voor je Google-account

Heb jij eigenlijk voldoende maatregelen genomen om je Google-account tegen indringers te beschermen? Daar kom je voortaan gemakkelijk achter via de Beveiligingscheck. Het werkt als volgt.

Ga eerst naar de Beveiligingscheck-pagina van Google. Je ziet hier vier onderdelen, waar een groen vinkje voor hoort te staan. Zie je een geel uitroepteken, dan is er werk aan de winkel.

Authenticatie in twee stappen

Door dit in te schakelen, krijg je voortaan tijdens het inloggen via een sms een extra code toegestuurd. Mochten hackers in handen zijn gekomen van je wachtwoord, dan hebben ze daaraan niet meer voldoende om in te kunnen breken. Ze moeten immers ook die conde bij je kunnen ontfutselen.

Je kunt hier ook een zogeheten Google-prompt toevoegen, wat op dezelfde manier werkt maar makkelijker is dan het telkens overtypen van een code.

Uw apparaten

Waarschijnlijk is je huidige smartphone niet je eerste Android-telefoon. Veel mensen nemen niet de tijd om na de aankoop van een nieuw toestel hun oude model op te schonen, voor ze hem in een lade gooien. Het kan daarom voorkomen dat er nog apparaten gekoppeld zijn aan je Google-account. Via deze optie koppel je accounts alsnog los van de mobieltjes die je toch niet meer gebruikt.

Recente bebeiligingsactiviteit

Hier houdt Google je onder andere op de hoogte van inbraakpogingen op je account. 

Toegang van derden

Hier vind je de apps en software terug die je toestemming hebt verleend aan je Google-account. Denk dan bijvoorbeeld aan Kiwi for Gmail, een alternatief mailbeheer-programma. Ook veel smartphone-apps vragen tijdens de installatie toegang tot je account. In principe niet erg, maar het is aan te raden om in dit menu de toegang in te trekken als je die apps toch niet meer gebruikt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord