Zo werkt videobellen in WhatsApp 2016-10-25T11:05:48

'Afgelopen zomer helft minder smartwatches verkocht'

Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

Zo werkt videobellen in WhatsApp

De functie werkt nu alleen in de bètaversie

Zo werkt videobellen in WhatsApp

WhatsApp maakt het mogelijk om te videobellen via internet. Met de nieuwe versie van de app kun je net als met Skype een videogesprek houden, via zowel wifi als 4G. We laten je in dit artikel zien hoe je moet videobellen in WhatsApp.

Zo werkt het WhatsApp-videobellen

De afgelopen maanden heeft WhatsApp in het geheim gewerkt aan een videobel-functie. Die dook diverse keren op in screenshots, en is nu officieel beschikbaar voor bètagebruikers van de applicatie.

Je kunt gebruik maken van de bèta-versie van WhatsApp door in de Play Store naar de app te gaan, en daar onderaan te klikken op "Meedoen met het bèta-programma." Let wel op: Je krijgt dan telkens de nieuwste versies van de app waarbij nieuwe functies misschien niet helemaal goed werken.
 

Een gesprek opstarten

Zorg ervoor dat je de nieuwste WhatsApp-versie hebt en ga naar het gesprek met de persoon waar je mee wilt videobellen. Druk vervolgens op het telefoon-icoontje rechts naast de naam van de gesprekspartner. Voorheen startte Whatsapp direct een spraak-oproep, maar nu krijg je een pop-up-scherm te zien met de keuze tussen een video- en audiogesprek. Kies voor 'Video-oproep' en er wordt een verbinding opgezet. Wanneer je gesprekspartner het gesprek aanneemt, kunnen jullie videobellen.
 

Onderin het scherm staan drie knoppen om tussen de front- en hoofdcamera te wisselen, een getypt bericht te sturen en de audio op stil te zetten zodat je gesprekspartner je niet hoort.

Klik je rechtsonder op het kleine schermpje dan vergroot je je eigen beeld, en wordt het andere scherm kleiner.
 

Je kan een binnenkomend videogesprek ook afwijzen, bijvoorbeeld omdat je in de auto zit of op kantoor bezig bent. Veeg de groene balk onderin het scherm van rechts naar links en je negeert het gesprek. De beller kan vervolgens opnieuw bellen, een bericht sturen of een voicemail-bericht inspreken. 
 

Feedback geven

Na het beëindigen van het videogesprek krijgen je gesprekspartner en jij een pop-up-scherm te zien die vraagt hoe je de kwaliteit vond. Na het geven van het aantal sterren kun je aangeven dat je bijvoorbeeld je eigen stem hoorde of zelf een opmerking invullen. Je kan het pop-up-scherm ook wegklikken door op Niet nu te drukken.

Het zou kunnen zijn dat de feedback-versie alleen maar in de bèta-versie van de app zit, maar niet in de definitieve versie terecht komt.

 

Download de nieuwste bèta

Het videobellen in WhatsApp werkt vooralsnog alleen in de bètaversie van de chatdienst. De 2.16.318-variant is voor bètagebruikers te downloaden in de Play Store. Heb je de normale WhatsApp-app dan moet je nog even geduld hebben: WhatsApp brengt de functie binnenkort voor iedereen uit. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord