Zo schakel je advertenties uit in de Verkenner van Windows 10 2017-03-13T11:43:59

Pioneer Rayz: iPhone 7-oordoppen met ruisonderdrukking

Canvio van Toshiba is lader en schijf in één

Zo schakel je advertenties uit in de Verkenner van Windows 10

Zo schakel je advertenties uit in de Verkenner van Windows 10

In sommige gevallen kan het voorkomen dat er onder Windows 10 een advertentie wordt getoond van OneDrive. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je OneDrive niet hebt geïnstalleerd of later hebt verwijderd. Vervelend, wat zo'n advertentie neemt behoorlijk wat ruimte in op je scherm. Gelukkig kun je ze ook permanent uitschakelen en dat geldt ook voor het startmenu.

Hoewel Windows 10 in de basis een goed besturingssysteem is, is het wel jammer dat Microsoft op verschillende plekken functies heeft ingebouwd die ervoor zorgen dat er zomaar advertenties worden getoond. Dat kan op meerdere plekken voorkomen, waarvan het startmenu een van de meest voorkomende plaatsen is waar je advertenties kunt tegenkomen. Maar ook de Windows Verkenner heeft een functie, waarbij bijvoorbeeld advertenties van OneDrive worden getoond op het moment dat je met de Verkenner door je mappen bladert.

Startmenu-advertenties uitschakelen

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Microsoft de optie voor het weergeven van advertenties in de Windows Verkenner juist op een andere plek verstopt dan alle andere advertentiefuncties. De 'gewone' opties voor het al dan niet tonen van advertenties, of suggesties zoals Microsoft dat mooi noemt, kun je namelijk bij de algemene instellingen aanpassen. Daarvoor ga je naar  Instellingen, Persoonlijke instellingen en Start. Om de app-suggesties uit te schakelen, zet je het schuifje bij Af en toe suggesties in Start weergeven op uit.

OneDrive-advertenties uitschakelen

Van de Windows Verkenner zelf is bij velen niet bekend dat daar ook een mogelijkheid in aanwezig is om advertenties te tonen. Maar, het is overigens niet zo dat iedere willekeurige adverteerder zomaar advertenties in jouw Verkenner kan weergeven, het gaat alleen om berichten van Microsoft.

Niet dat het dat nu minder erg maakt, want niets is zo vervelend dan meldingen over bijvoorbeeld OneDrive te ontvangen als je die software helemaal niet wilt gebruiken. Bij sommige gebruikers die OneDrive niet gebruiken of hebben verwijderd, kan van tijd tot tijd een pop-up verschijnen met een advertentie over OneDrive. Niet alleen met een aanbeveling om de software te downloaden, maar ook diverse teksten om jou proberen over te halen een abonnement op OneDrive af te sluiten.

Gelukkig kun je ook dit voorkomen. Open de Windows Vekenner, open het tabblad Beeld en klik op Opties. Ga vervolgens naar het tabblad Weergave. Scroll in het lijstje naar beneden totdat je de optie Meldingen weergeven van synchronisatieprovider ziet. Daar haal je het vinkje weg.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord