Zo werkt inloggen met de DigiD-app op overheidssites 2017-03-29T10:33:32

Hoe back-upt Nederland? Opzienbarende onderzoeksresultaten!

Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline

Zo werkt inloggen met de DigiD-app op overheidssites

Zo werkt inloggen met de DigiD-app op overheidssites

Sinds vandaag kun je op overheidssites veilig inloggen met de nieuwe DigiD-app. Dat scheelt weer wachtwoorden onthouden. We vertellen je hoe je daar precies mee aan de slag gaat.

De DigiD-app is te installeren op Android- en iOS-apparaten:

Download de DigiD-app voor Android
Download de DigiD-app voor iOS

Voordat je de DigiD-app kunt gebruiken om in te loggen, moet je deze methode eerst activeren via je Mijn DigiD-instellingen. Ga daarvoor in eerst in je browser naar de inlogpagina van DigiD. Log hier als vanouds in met je gebruikersnaam en wachtwoord, plus eventueel een extra verificatiecode via sms.

Lees ook: Zo beveilig je je DigiD beter met een sms

Je komt op een pagina terecht met je persoonlijke gegevens. Scroll een stukje omlaag om Inlogmethoden te vinden. Achter DigiD app staat nu nog Niet actief. Klik ernaast op DigiD app instellingen, en daarna op DigiD activeren.

Er opent een nieuw scherm, waar je weer je wachtwoord in moet voeren. Druk op Volgende en voer daar de code in die je per sms hebt binnengekregen. Druk weer op Volgende om uit te komen bij een QR-code. Start vervolgens de DigiD-app op je telefoon.

Binnen de app is het na enkele welkomstschermen de bedoeling om de camera van je smartphone of tablet op de QR-code op je computerscherm te richten. Er komt een vijf-cijferige koppelcode in beeld, voer die in op je computer en druk op Volgende. Tot slot kies je nog een pincode voor jezelf uit.

Inloggen met DigiD-app

Voortaan kun je op de site van DigiD inloggen met de DigiD-app, je hoeft geen wachtwoord meer in te vullen. Dat werkt als volgt. Ga weer naar de inlogpagina van DigiD en kies de optie Ik wil inloggen met de DigiD app. Voer daaronder je DigiD gebruikersnaam in en klik op Volgende. Open de DigiD-app en scan de QR-code op je scherm. De app vraagt je daarna je persoonlijke pincode in te voeren. Daarna ben je ingelogd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord