Adobe brengt allerlaatste Flash-update uit 2020-12-09T11:16:11

Google-zoekopdrachten in 2020 vooral coronavirus-gerelateerd

Foto transformeren met PhotoLab

Adobe brengt allerlaatste Flash-update uit

Adobe brengt allerlaatste Flash-update uit

De laatste update voor Adobe's Flash-plug-in is nu beschikbaar. De ondersteuning stopt op 31 december aanstaande en daarmee komt er een einde aan een tijdperk. Jarenlang was Flash dé schakel in het tonen van bewegende beelden op het web.

Om precies te zijn is versie 32.0.0.465 de nieuwste én de laatste Flash-versie. Wat deze specifieke update brengt, niet precies duidelijk. Adobe spreekt over globale bugfixes en daar blijft het verder bij. Updaten kan handmatig of automatisch, maar over het algemeen wordt aangeraden om Flash in z'n geheel te deïnstalleren. Zeker na 31 december.

Je hoeft nog niet zelf direct actie te ondernemen. Een toekomstige Windows-update zorgt er bijvoorbeeld voor dat Flash van je pc wordt verwijderd. Nu is die update nog optioneel, straks niet meer. Verscheidene browsers krijgen ook een update, waardoor Flash-content niet meer geladen wordt. Dit is o.a. het geval bij Chrome, Firefox en Microsoft Edge.

Nieuwe fase

Flash is op websites al een poosje niet meer alom vertegenwoordigd. Het was eerder de basis voor onder meer browsergames en online advertenties, maar nu is die taak veelal overgenomen door modernere alternatieven zoals HTML5. De Flash-plug-in bleek ook vaak kwetsbaar. Cybercriminelen misbruikten het dikwijls om malware te verspreiden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord