Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox 2020-03-25T11:11:11

Gebruik Facebook en WhatsApp stijgt sterk tijdens coronacrisis

Review: Honor MagicWatch 2

Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox

Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox

Mozilla start een abonnementsdienst waarbij online advertenties geblokkeerd worden, maar de sites die je bezoekt alsnog een vergoeding krijgen. Dat werkt middels de Better Web-extensie, die sinds vandaag uit is voor Amerikaanse Firefox-gebruikers.

Advertentie-inkomsten zijn erg belangrijk voor sites die artikelen verder gratis aanbieden. Maar omdat online reclame ook irritant kan zijn, kiezen veel internetgebruikers ervoor om een adblocker te installeren. Sites zien zo hun inkomsten deels verdampen, met als gevolg dat ze hun medewerkers minder (of helemaal niet meer) kunnen betalen. Er blijft weinig geld over voor goede journalistiek.

Kwaliteit kost nu eenmaal geld en daarom moet er een alternatief komen, aldus Mozilla. Vandaar het Better Web-initiatief, dat als middenweg functioneer. De Better Web-extensie werkt grotendeels als een reguliere adblocker, maar gebruik ervan kost 5 dollar (tijdelijk 2,50 dollar) in de maand. Klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk, tot je beseft dat de sites die je bezoekt van dit bedrag een graantje meepikken.

Niet voor iedere site

Zo steun je toch hun bestaan, met het voordeel dat je alsnog geen advertenties meer te zien krijgt. Echter geldt dit alleen voor sites die zijn aangesloten bij Scroll, het bedrijf waar Mozilla hiervoor mee samenwerkt. En dat zijn er nog niet zoveel. Abonnees zouden Better Web dan ook kunnen draaien naast hun reguliere adblocker, om zo het beste van beide werelden te krijgen.

Wanneer de dienst buiten de Verenigde Staten beschikbaar komt, is nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord