Afsluitkruisje in upgradevenster = Windows 10 tóch installeren 2016-05-18T11:46:57

Verzonden berichten naderhand aan te passen in Telegram

Gelekte afbeelding toont OnePlus 3 met metalen behuizing

Afsluitkruisje in upgradevenster = Windows 10 tóch installeren

Afsluitkruisje in upgradevenster = Windows 10 tóch installeren

Microsoft wil het je makkelijker maken om de upgrade naar Windows 10 tegen te houden, maar slaat met het nieuwe upgradescherm de plank mis. Hierin dient het afsluitkruisje namelijk niet langer als annulering.

Het venster zou niet misstaan op een willekeurige freeware-downloadsite, zoveel knoppen zijn er. Druk je op 'OK', dan installeert Windows 10 op het tijdstip dat Microsoft heeft uitgekozen. Kies je voor 'Upgrade nu', dan start je de installatie meteen.

Er was altijd nog een derde optie: het rode afsluitkruisje bovenin de hoek. Eerder zorgde dat ervoor dat de installatie gewoon niet door ging. Logisch ook, want die knop associëren we met 'nee'. Dat is nu echter niet meer voldoende. Druk je op de rode x, dan start de installatie óók op het ingeplande tijdstip.

Windows 10-upgrade tegenhouden

Waar moet je dan zijn om Windows 10 tegen te houden? Wanneer je het venster wegklikt of minimaliseert, komt er voortaan een popup vanuit de taakbalk tevoorschijn. Daar zie je de boodschap 'Klik hier om het upgradeschema te veranderen of om de geplande upgrade te annuleren'. Alleen het woordje ‘hier’ is een actieve link.    

Dat ziet er zo uit:

Je wordt dan naar een venster gebracht waar je de upgrade kan stoppen. Doe je dat niet, dan wordt Windows 10 gewoon geïnstalleerd. De reden daarvoor is dat Microsoft Windows 10 sinds een poosje aanbiedt als een 'Aanbevolen Update', en die worden door Windows automatisch geïnstalleerd. Tenzij je er zelf een stokje voor steekt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord