Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten 2013-11-04T16:41:45

EU zet vraagtekens bij overname van McAfee door Intel

Sneeuwhoogte via Facebook & Twitter

Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten

Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten

Het Amerikaanse leger overweegt om elke soldaat standaard te voorzien van een smartphone.

Het Amerikaanse leger overweegt om elke soldaat standaard te voorzien van een smartphone. De keuze voor het merk van de smartphone is nog niet gemaakt.

Een test loopt al in Texas waarbij soldaten worden uitgerust met elektronische apparaten, naast de smartphone krijgen de soldaten ook een tablet, e-reader en mini-projector. Ook speciale kaartlezers behoren tot te uitrusting zodat allerlei geheugenkaartjes van smartphones gelezen kunnen worden.

Het is ook nog niet bekend of er een keuze wordt gemaakt voor een merk of dat er verschillende merken naast elkaar kunnen bestaan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het leger zelf een telefoon gaat ontwikkelen of een telefoon hardwarematig laat aanpassen. Waarschijnlijker is het dat de telefoon een aantal fysieke aanpassingen krijgt waardoor hij beter geschikt is voor het strijdveld. Er zijn al specifieke militaire apps ontwikkeld voor zowel de iPhone als de Android, zoals een app waarmee de locatie van collega's op het strijdveld kunnen worden gevolgd.

Hoewel de iPhone een consumentenproduct is, lijkt de intuïtieve werking van de interface in zijn voordeel te werken zodat militairen geen extra training nodig hebben. Een mogelijk nadeel is dat de accu niet vervangbaar is wat een groot nadeel kan zijn wanneer tijdens een gevecht geen toegang hebt tot een stopcontact.

[Via mobile.blorge.com]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord