Analoge tv-kijkers stappen niet massaal over 2013-11-04T17:30:23

Nooit meer de draadloze muis kwijt

Bedrijven reageren slecht op online vragen

Analoge tv-kijkers stappen niet massaal over

Analoge tv-kijkers stappen niet massaal over

Uit een onderzoek van KPMG en TNS NIPO onder ruim 1.100 Nederlanders blijkt dat analoge televisiekijkers dik tevreden zijn met de kwaliteit. Er wordt niet massaal overgestapt op digitale televisie: pas één op de vier Nederlandse huishoudens blijkt dat inmiddels gedaan te hebben. Slechts 4% is van plan digitale televisie op korte termijn spontaan in huis te halen.

Uit een onderzoek van KPMG en TNS NIPO onder ruim 1.100 Nederlanders blijkt dat analoge televisiekijkers dik tevreden zijn met de kwaliteit. Er wordt niet massaal overgestapt op digitale televisie: pas één op de vier Nederlandse huishoudens blijkt dat inmiddels gedaan te hebben.

Slechts 4% is van plan digitale televisie op korte termijn spontaan in huis te halen. Van de onderzochte huishoudens die nog geen digitale televisie in huis hebben, is slechts 20% bekend met de mogelijkheden ervan. Bijna de helft is niet in staat om spontaan toepassingen van digitale televisie te noemen.

Over het algemeen zijn Nederlandse consumenten niet overtuigd van de voordelen van digitale televisie boven analoge televisie. Volgens de consument levert het analoge beeld voldoende kwaliteit en is er geen reden om spontaan over te stappen op digitale televisie. Naast de tevredenheid met het huidige analoge beeld vormen de hoge prijsperceptie en de onbekendheid met de extra, interactieve mogelijkheden van digitale televisie de belangrijkste obstakels om over te stappen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord