Android Market behaalt mijlpaal van 200.000 apps 2013-11-04T16:42:10

Cybercriminelen richten in 2011 pijlen ook op Apple

Sneeuw goed voor omzet webwinkels

Android Market behaalt mijlpaal van 200.000 apps

Android Market behaalt mijlpaal van 200.000 apps

Het succes van het Android besturingssysteem van Google groeit nog steeds, getuige het behalen van de mijlpaal van 200.000 apps in de Android Market.

Het succes van het Android besturingssysteem van Google groeit nog steeds, getuige het behalen van de mijlpaal van 200.000 apps in de Android Market.

In oktober werd nog de mijlpaal van 100.000 apps gepaseerd. Nu zouden het er volgende de gezaghebbende site AndroLib.com al meer dan 200.000 zijn. De site meldt ook dat er van alle Android-apps in totaal al meer dan 2,5 miljard stuks gedownload zijn.

Android is daarmee hard op weg het meest populaire besturingsysteem voor Smartphones te worden. Toch is er zeker ten opzichte van de apps voor de iPhone nog een flinke inhaalslag te maken. In de iTunes app store zijn nu al meer dan 400.000 apps te vinden. Zou het Android lukken om de voorkeur te krijgen bij de ontwikkelaars? Tot nu toe is het vaak eerst de iPhone waarvoor een nieuwe applicatie ontwikkeld wordt en pas later voor Android.

De makers van het extreem populaire spel Angry Birds, dat in app-vorm is verschenen voor de iPhone en later voor Android, zeggen dat iOS van Apple hun favoriete platform is. Zo beweren zij dat Apple de programmeeromgeving veel beter voor elkaar heeft dan Google bij Android. Ook heeft Android als nadeel dat er zoveel verschillende versies van in omloop zijn op een nog grotere variƫteit aan hardware.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord