App helpt autistische kinderen oogcontact maken 2014-12-23T15:59:21

De Nederlandse videostreamingdienst WappZapp stopt

Datingapp helpt dief opsporen

App helpt autistische kinderen oogcontact maken

Dit is Look At Me

App helpt autistische kinderen oogcontact maken

Samsung heeft een app in de Play Store uitgebracht die gericht is op kinderen met autisme. Met Look At Me leren ze spelenderwijs oogcontact te maken met vriendjes en familie. Sociale vaardigheden ontwikkelen is bij de aangeboren aandoening erg lastig.

Look At Me is ontwikkeld in samenwerking met artsen en wetenschappers. Spelletjes die gebruik maken van de camera in smartphones werken met gezichtsherkenning, waarmee de kids emoties op het gezicht van anderen leren lezen. Daarnaast helpt de app ze met communiceren. Als ze het goed doen, scoren ze punten.

Verbeterde sociale vaardigheden

Voordat de app is uitgebracht, is deze getest met 20 autistische kinderen die Look At Me acht weken lang konden proberen. In 60 procent van de gevallen was er een verbetering zichtbaar in het maken van oogcontact, aldus Samsung.

Look At Me is gratis te downloaden in de Play Store van Google. De app werkt op de meest gangbare toestellen, zoals de Galaxy S3/4/5 en de Note 2/3/4.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord