Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk 2014-11-27T16:11:55

Hoe maak je een nieuwe schijfpartitie aan in Windows 7 en Windows 8?

BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden

Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

'Eerste winkel uit grote keten'

Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

Een supermarkt in Arnhem laat klanten betalen met bitcoins, de virtuele anonieme punt. De supermarkt zegt dat het de eerste winkel uit een grote keten is die in Nederland bitcoinbetalingen accepteert.

De supermarkt, een Spar op het Centraal Station, heeft daarvoor een eigen 'bitkassa'. Dat is een tablet waarop het te betalen bedrag wordt aangeslagen.

Betaaltablet

Gebruikers van de virtuele munteenheid moeten eerst bitcoins op hun smartphone of tablet laden. Die kunnen ze vervolgens langs de betaaltablet houden, waarop het bedrag wordt betaald.

Fraudegevoelig

Dat neemt wel een risico met zich mee, want het duurt een goede 10 minuten voordat de bitcoin-blockchain de betaling heeft geverifieerd. Tot die tijd worden de bitcoins niet afgeschreven van de rekening van de eigenaar - die kan in de tussentijd nog steeds betalingen doen en daardoor mogelijk frauderen met de bitcoins. Het gaat bij de supermarkt echter om dergelijk kleine bedragen, dat de winkelier dat risico wel kan nemen.

Bitcoinhoofdstad

Een groep bitcoin-gebruikers lobbyt ervoor om Arnhem tot 'bitcoinhoofdstad van Nederland' te maken. In de stad zijn veel meer winkels die bitcoinbetalingen mogelijk maken. Volgens de groep is er maar liefst iedere 3,7 kilometer een winkel waar je dingen kunt kopen met Bitcoins.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord