Barbie: I Can Be A Computer Engineer teruggetrokken 2014-11-24T09:46:14

Malware nu ook al in e-sigaretten te vinden

Gitaarspelen op Android met de iRig HD-A

Barbie: I Can Be A Computer Engineer teruggetrokken

Mattel heeft spijt

Barbie: I Can Be A Computer Engineer teruggetrokken Bron: Mattel

Speelgoedfabrikant Mattel heeft het boekje Barbie: I Can Be A Computer Engineer uit de digitale winkelrekken gehaald nadat er vorige week ophef over ontstond.

In het verhaal heeft Barbie de hulp nodig van mannen, omdat ze zelf niet programmeren kan. "Ik doe alleen de design," aldus Barbie. Wanneer ze niet alleen haar eigen laptop maar ook die van een vriendin laat vastlopen, is ze helemaal ten einde raad. "Kom maar hier," zeggen Steven en Brian. "Het is sneller opgelost als wij ernaar kijken."

Spijt

Het boek blijkt al sinds 2010 op de markt. Het achterhaalde idee dat vrouwen niet met computers overweg kunnen, past niet meer bij de visie die Mattel met het personage voor ogen heeft. Daarom is het werk nu niet meer op Amazon te vinden.

Zo schrijft het bedrijf op zijn Facebookpagina: "We willen dat meisjes begrijpen dat alles voor ze mogelijk is, en het spijt ons dat dit verhaal dat niet reflecteert." Volgens Mattel gaan de verhalen voortaan een krachtigere Barbie neerzetten.

Haatmail

De discussie laaide vorige week op, toen de absurdheid van de verhaallijn onder de aandacht werd gebracht door blogger Pamela Rigon. Zoals dat gaat op internet, leidde het al snel tot hilarische taferelen op social media.

Minder leuk bleek het voor de auteur van het boek, Susan Marenco. Tegenover ABC News vertelt ze hoe ze van de ene op de andere dag werd gebombardeerd met honderden hatelijke e-mails.

"Nu zou ik willen dat ik van één van de programmeurs een vrouw had gemaakt. Maar ik werkte waarschijnlijk tegen een deadline aan, en toen is het erbij in geschoten," verklaart Marenco. "Ik had er iets van moeten zeggen en dat doe ik meestal ook. Maar dit keer niet."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord