Beethoven herdacht door Google 2015-12-17T16:55:17

G Data breidt antivirus uit met VPN

Review: Logitech Harmony Elite

Beethoven herdacht door Google

Beethoven herdacht door Google

Op 16 december 1770 werd Ludwig van Beethoven geboren, niet alleen een begaafd componist maar ook musicus, dirigent en virtuoos. Voor Google meer dan genoeg reden om een bijzonder eerbetoon aan dit Duitse genie met een Nederlands/Belgisch tintje te brengen.

Over Beethoven zijn natuurlijk complete boekwerken te schrijven, iets wat ook al gedaan is. Aardig feit is dat deze muzikale duizendpoot weliswaar in Bonn werd geboren, maar dat zijn familieroots in Mechelen liggen. Daar kwam zijn grootvader namelijk vandaan, hij verhuisde later naar Bonn. Het verklaart ook meteen het toch niet echt Duits aandoende 'van' in Beethovens' naam. Voor de rest lijkt het leven van Beethoven een aaneenschakeling van successen, maar dat geldt vooral voor z'n muzikale activiteiten. Privé was het allemaal minder prettig, zo spoorde een vaak dronken vader hem aan om in de voetsporen van Mozart te treden. Dat verliep niet altijd even zachtzinnig en deze ervaringen uit zijn kindertijd maakten van Beethoven een toch wat zwaarmoedige man met zowel een lichamelijk als geestelijk wat zwakke gezondheid. Uiteindelijk stierf hij jong, op 56-jarige leeftijd al.

Desondanks heeft hij een enorme hoeveelheid bekende klassieke werken nagelaten die nog altijd populair zijn bij liefhebbers. Google vond het daarom zonder meer de moeite waard om Beethoven op een speciale manier te herdenken. De doodle van vandaag bestaat namelijk uit een interactief filmpje met diverse puzzels waarin u delen van een partituur in de juiste volgorde moet leggen. Elke goede oplossing brengt u - of beter: Beethoven - een stapje dichter bij het eindpunt van de film: een concert in de concertzaal.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord