Bijna 3,5 miljoen VoiP-abonnees in Nederland 2013-11-04T17:06:25

Eigen tablet voor Dell?

Screenshots Windows Live Messenger 2010 uitgelekt

Bijna 3,5 miljoen VoiP-abonnees in Nederland

Bijna 3,5 miljoen VoiP-abonnees in Nederland

Het aantal Nederlandse VoIP-abonnees groeide in het derde kwartaal met 2,8 procent naar 3,43 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van Telecompaper. De groei werd vooral door de kabelbedrijven ingegeven (toename van 3,2%).

Het aantal Nederlandse VoIP-abonnees groeide in het derde kwartaal met 2,8 procent naar 3,43 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van Telecompaper. De groei werd vooral door de kabelbedrijven ingegeven (toename van 3,2%). Ook DSL droeg bij met 2,1 procent.

De complete vaste telefoniemarkt kende in het derde kwartaal een groei van 16.000 aansluitingen, waarmee het totaal op 5,96 miljoen uitkwam. Hierin is onder andere een afname van het aantal PSTN/ISDN-lijnen verwerkt. Dit deel daalde met 3,8 procent tot 2,106 miljoen op 30 september.

Hoewel de groei bij VoIP aan het afnemen is, schat Telecompaper in dat in het vierde kwartaal ook weer sprake zal zijn van een 3 procent groei in abonnee-aantallen. Het totaal komt daarmee op zo'n 3,5 miljoen gebruikers aan het eind van het jaar.

Het marktaandeel van KPN daalde in de periode juli tot en met septemver met 0,2 procent tot 34 procent. Ziggo is de op een na grootste met 27,5 procent van de markt (groei van 0,5%) en UPC is derde met 17,4 procent (-0,4%).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord