Cassettebandjes vinden weer gretig aftrek 2019-01-16T10:16:15

Gmail-extensie Boomerang (1)

Nieuwe Nvidia-kaarten in veel laptops op CES 2019

Cassettebandjes vinden weer gretig aftrek

Cassettebandjes vinden weer gretig aftrek

Cassettebandjes zijn opnieuw aan een opmars bezig. Nadat in 2017 al opviel dat de verkoop van het verouderde medium juist steeg in plaats van daalde, is er vorig jaar opnieuw een stijgende lijn gemeten.

Dat melden onderzoekers van BuzzAngle Music. In 2018 werden er in de Verenigde Staten zo'n 118.000 cassettebandjes verkocht. Dat valt in het niet bij de honderden miljarden muziekstreams, maar is wel krap 20 procent meer dan in 2017. Toen gingen er nog 99.0000 cassettebandjes over de toonbank.

Dat de oude, vertrouwde bandjes een comeback maken is onder andere te danken aan populaire artiesten, die hun nieuwe muziek daar op uitbrengen. Niet zo makkelijk als even een stream starten, maar voor fans wel een leuk, fysiek hebbeding. Andere bedrijven springen daar weer op in door nieuwerwetse cassettespelers aan te bieden.

Streams

Ook de verkoop van LP's steeg in 2018, met zo'n 12 procent. Er werden 9,7 miljoen platen verkocht. Het aantal streams nam sterk toe, alleen al in Amerika werden er 5,8 miljard nummers gestreamd via diensten als Spotify. De verkoop van losse albums, zowel digitaal als fysiek, nam af.  Dat gold bijvoorbeeld ook voor cd's.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord