Chrome na IE populairste browser ter wereld 2013-11-04T16:18:46

Gedetailleerde vormgeving

Androidland tegenhanger Apple Store

Chrome na IE populairste browser ter wereld

Chrome na IE populairste browser ter wereld

Chrome heeft de tweede plek van Firefox ingepikt en is daarmee na IE de meeste gebruikte browser ter wereld.

Dit blijkt uit cijfers van StatCounter, de opmars van Chrome gaat ten koste van Firefox dat sinds het einde van 2010 daalt in populariteit. De twee browsers liggen nu nog heel dicht bij elkaar; Chrome heeft een marktaandeel van 25,7 en Firefox 25,2%. Chrome maakt daarmee een stormachtige groei door aangezien het twee jaar geleden nog slechts op 4,5% zat en Safari en Opera als directe concurrenten had. IE is nog steeds verreweg het populairste met een aandeel van 40%.

Statcounter

Toch geen tweede?

Hoewel uit de cijfers van StatCounter blijkt dat Chrome nu op plek 2 staat, is Net Applications nog niet zo ver om Chrome tot een na populairste browser uit te roepen. Uit de cijfers van Net Applications staat Firefox nog tweede maar ook zij zien de trend dat Firefox marktaandeel verliest. Zij verwachten dat Chrome in maart van volgend jaar op plek twee komt te staan. Naar verluidt is Mozilla ook van plan om de ondersteuning van Firefox voor OS X Leopard te staken.

[Via: Digitaltrends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord