Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites 2022-06-27T09:08:25

Review: Eve Spectrum 4K 144 Hz

Op vakantie naar het buitenland? Zo surf je veilig op het internet

Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites

Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites Bron: Pixabay

De iOS-versie van de Google Chrome-browser krijgt toegang tot een belangrijke functie, die reeds beschikbaar is op andere platformen.

Het gaat om een functie genaamd Enhanced Safe Browsing. Die functionaliteit binnen Chrome deelt de url van malafide websites met de servers van Google.

Die verzameling url’s komt dan in een database terecht van potentieel gevaarlijke websites, waardoor andere gebruikers een waarschuwing kunnen lezen wanneer ze zo'n site bezoeken.

Enhanced Safe Browsing naar iPhone en iPad

De functie is reeds beschikbaar op Android en desktop, maar komt later dit jaar ook naar iPhone en iPad toe. Dit gebeurt wanneer Apple de nieuwste versies van iOS en iPadOS vrijgeeft.

Daarnaast verbetert Google de ingebouwde vertaalfunctie van Google Chrome. Het taalmodel moet beter kunnen bepalen welke taal je wil vertalen, waardoor de vertalingen accurater worden.

De vertaaloptie gebruik je op het moment dat je een website in een vreemde taal bezoekt. Google Chrome zal dan vragen of de pagina(‘s) vertaald moet(en) worden.

Daarnaast is het zo dat je toegang krijgt tot belangrijke Chrome-functies (zoals je geschiedenis wissen of een privétab openen) door die opties simpelweg in de url-balk te typen.

Ook deze optie is reeds beschikbaar op desktop en Android. Daarnaast laat de startpagina de zoekbalk zien, evenals vaak bezochte websites en recent geopende tabbladen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord