Consumentenbond spant kort geding aan tegen Samsung vanwege te weinig updates 2016-01-19T09:47:38

Review: Sonos Play:5

Lenovo maakt Yoga 900-convertible nog dunner

Consumentenbond spant kort geding aan tegen Samsung vanwege te weinig updates

Consumentenbond spant kort geding aan tegen Samsung vanwege te weinig updates

De Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter vanwege de slechte updates voor telefoons. De Bond eist dat Samsung telefoons minimaal 2 jaar na aankoop blijft ondersteunen met nieuwe besturingssystemen, waar dat nu in de praktijk veel korter is.

De Consumentenbond richt zich in de rechtszaak eerst op Samsung, maar merkt op dat dat niet de enige fabrikant is die het laat afweten met updates. Ook LG en Huawei liggen bij de Bond in het vizier.

Veiligheidsproblemen

De consumentenvereniging zegt dat Samsung niet genoeg updates biedt voor oudere Android-toestellen. Die krijgen na een tijdje geen updates meer, maar dat zorgt voor grote veiligheidsproblemen voor gebruikers.

Meer updates

De Consumentenbond wil afdwingen dat Samsung vaker updates uitgeeft voor meer telefoons. Samsung geeft voor maximaal 2 jaar updates voor een nieuw toestel, wat volgens de fabrikant ook de levensduur van een telefoon is. Het probleem is dat die 2 jaar gelden vanaf het moment dat een telefoon wordt uitgebracht, maar lang niet iedereen koopt een nieuw toestel meteen. Daardoor hebben veel gebruikers een telefoon met een verouderd besturingssysteem, zelfs al is de telefoon niet zo oud.

Stagefright

Een verouderd besturingssysteem brengt veel gevaren met zich mee. Als er een lek wordt gevonden in Android, kan dat op oudere telefoons worden uitgebuit. De Consumentenbond noemt daarbij ernstige lekken zoalsStagefright, dat meer dan 900 miljoen Android-toestellen trof. 'Stagefright' is in veel Android-telefoons nog steeds niet helemaal gerepareerd.

Meer informatie

In het kort geding tegen Samsung eist de Consumentenbond dat de fabrikant meer updates geeft voor meer telefoons. Ook moet Samsung de consument bij het verkopen van een toestel beter inlichten over hoe lang een telefoon updates krijgt.

De Bond was al in gesprek met Samsung, maar daar is volgens de organisatie niets uit gekomen. Het krot geding is opvallend, omdat Samsung vorig jaar al publiekelijk beloofde met meer updates te komen en daar transparanter over te zijn. Volgens de Consumentenbond is dat echter niet genoeg.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord