De geschiedenis van programmeertalen [infographic] 2013-11-04T16:28:16

Gephotoshopte Julia Roberts verbannen in Engeland

#Roomeikeltje

De geschiedenis van programmeertalen [infographic]

De geschiedenis van programmeertalen [infographic]

Vandaag een leuke infographic over de geschiedenis van programmeertalen. Er zijn door de jaren nogal wat verschillende programmeertalen ten tonele verschenen en in deze infographic zet ze op een, chronologisch, rijtje.

De graphic start met FORTRAN in 1957 en eindigt met Ruby on Rails dat eigenlijk een framework is en niet zo zeer een programmeertaal. Niet alle talen zijn in de infographic opgenomen maar de belangrijkste talen worden kort even uitgelicht.

Aan het einde zien we een overzicht van de populariteit van de verschillende programmeertalen waarbij Java en C de duidelijke winnaars zijn. Ook wordt vermeld dat voor een iPhone-spelletje tegenwoordig zo’n 2 miljoen regels code nodig zijn.

12345778

[Via: Readwriteweb]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord