Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht 2014-07-31T13:28:50

Hooikoorts-gadget Nosee onthuld

ING-transacties niet meer automatisch te importeren in digitaal huishoudboekje Afas

Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht

43 terabit per seconde

Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht

Deense onderzoekers zijn er in geslaagd om 43 terabit per seconde te versturen over een speciaal ontwikkelde internetkabel. Dat is een nieuw wereldrecord.

Het record was eerder in handen van Duitse onderzoekers, die eerder 32 terabit per seconde haalden. De snelheid gaat over een enkele laser en staat gelijk aan vijf harde schrijven van 1TB (=1024 GB keer vijf) per seconde. In een opstelling met honderden lasers wordt een snelheid gehaald van 1 petabit per seconde.

Vezel

De Denen van de DTU Photonics' High-Speed Optical Communications Group werkten samen met de Japanse telecomaanbieder NTT, om een nieuw type optische vezel te ontwikkelen.

Het doel achter de experimenten is om een oplossing te vinden voor de groeiende datastroom op internet, die wordt geschat op 40 tot 50 procent per jaar. Deze brengt namelijk ook een stijging aan CO2-uitstoot met zich mee.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord