Explosieve toename Facebook Messenger-installaties 2014-10-27T12:11:30

Geen ledlampen meer van Samsung

Withings Home biedt een happy home

Explosieve toename Facebook Messenger-installaties

Hoe zou dat toch komen?

Explosieve toename Facebook Messenger-installaties

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat er een 'explosieve' stijging is geweest in het aantal Nederlandse Facebook Messenger-installaties. In juli stond de app op 2,3 miljoen smartphones geïnstalleerd en in september al op 3,7 miljoen.

Sinds augustus is chatten niet meer mogelijk in de standaard Facebook-app. Wil je mobiel met Facebook-vrienden blijven praten, dan moet je Facebook Messenger installeren. De toename in installaties is dan ook niet erg verwonderlijk.

WhatsApp is nog altijd veel populairder dan Facebook Messenger, met 8,7 miljoen installaties in totaal. 90 procent van de Nederlandse vrouwen heeft de berichtendienst op de telefoon staan, tegenover 80 procent van de mannen. Twee op de vijf vrouwen heeft Facebook Messenger, tegenover een op de drie mannen.

Televisie

Naast chatapps is ook in kaart gebracht hoe de televisie-apps het doen onder de tweeduizend Nederlandse deelnemers. Deze worden volgens de onderzoeksresultaten telkens populairder. Inmiddels heeft een derde van de smartphonebezitters een dergelijke app als de HBO Go-app, Horizon Go-app of de NPO-app geïnstalleerd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord