Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst 2016-04-14T14:10:09

Review: Philips 277E6EDAD

Browsers blokkeren toegang tot KickAss Torrents

Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

De eerste generatie VR-brillen bestaat uit behoorlijk logge apparaten. Als het aan Facebook ligt, komt daar in de toekomst verandering in. Het sociale netwerk toont daarvoor een nieuw concept.

Facebook-baas Mark Zuckerberg presenteerde het idee tijdens de jaarlijkse F8-conferentie. Volgens Zuckerberg ziet een virtual reality-headset er in de toekomst simpelweg uit als een gewone bril.

Het voorbeeld van Facebook heeft wel wat weg van Google Glass, als ook Microsofts Hololens. De bril moet ook augmented reality ondersteunen, waarbij een digitale informatielaag over de echte wereld wordt heengelegd.

VR-video's

Facebook verwacht dat het sociale netwerk over enkele jaren voor een groot deel uit video's bestaat. Ook virtual reality-video's. En om filmmakers daarbij te stimuleren, komt het bedrijf met een speciale camera

Die camera wordt niet door Facebook zelf gemaakt, maar mogen bedrijven zelf in elkaar knutselen. De kosten daarvan bedragen rond de 30.000 dollar, dus Facebook richt zich hiermee vooralsnog op professionals.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord