Facebook gaat je nu nog nauwkeuriger volgen 2014-09-30T14:15:52

Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken

Vodafone biedt "landelijke" dekking voor 4G

Facebook gaat je nu nog nauwkeuriger volgen

Nieuw advertentienetwerk volgt je over hele internet

Facebook gaat je nu nog nauwkeuriger volgen

Facebook heeft een nieuw advertentienetwerk in gebruik genomen, waarmee het je nog nauwkeuriger kan volgen. Met het platform, genaamd 'Atlas', kunnen adverteerders hun ads laten zien over het hele internet - en je daarmee volgen.

Op dit moment serveert Facebook je alleen nog advertenties binnen Facebook zelf, maar met Atlas kan Facebook ook advertenties aanbieden op andere websites. Daarmee gaat Facebook de strijd aan met Google, dat dat al jaren succesvol doet.

Gedetailleerd profiel

Het grote verschil met de oude Facebook-advertenties, is dat adverteerders je op deze manier ook kunnen volgen buiten Facebook. Zo kunnen ze een gedetailleerd profiel maken van wie je bent op basis van welke sites je bezoekt. Bovendien wordt die informatie uitgewisseld tussen verschillende apparaten, dus kijken de adverteerders ook wat je op je mobiele telefoon bezoekt.

Reageren op advertenties

Bovendien wordt in de gaten gehouden hoe je op advertenties reageert. Zo kijkt Atlas naar hoe lang je een advertentie bekijkt en hoe vaak je daar op klikt. Op die manier kan Facebook je nog relevantere advertenties laten zien.

Anoniem

Als je bang bent dat je daarmee wel erg veel privacy verliest, stelt Facebook je gerust. Volgens de website wordt er alleen anonieme informatie geleverd aan de adverteerders, waarbij ze voornamelijk profielen verkopen - bijvoorbeeld "mensen van 40 tot 45 die van auto's houden en in Limburg leven".


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord