Firefox-browser straks met stem te bedienen 2020-01-13T14:44:38

Review: Samsung Galaxy Tab S6

Mysterieuze Spotify-speaker duikt ineens op

Firefox-browser straks met stem te bedienen

Firefox-browser straks met stem te bedienen

Mozilla laat je straks de Firefox-browser bedienen door middel van stemcommando's. Daarvoor is de Firefox Voice-extensie in het leven geroepen. Geïnteresseerden kunnen het alvast uitproberen door zich in te schrijven voor de bètaversie.

Firefox Voice ondersteunt al een hoop spraakopdrachten. Zo kun je er websites mee laten vertalen of tekst laten voorlezen. Je kunt o.a. ook het weerbericht opvragen, zoekopdrachten starten, muziek en video's afspelen, een specifieke mail terugvinden en tabbladen beheren. Belangrijke kanttekening is dat de dienst vooralsnog alleen in het Engels werkt.

Met hulp van Google

Mozilla ontwikkelde hiervoor niet een eigen spraakassistent maar leunt voor Firefox Voice op de spraak-naar-tekst-dienst van Google. De browsermaker zorgt er daarbij voor dat de opgenomen audiofragmenten geanonimiseerd worden. Spraakcommando's worden daarnaast niet bewaard. Men benadrukt dit omdat Firefox telkens meer als privacyvriendelijk alternatief op Chrome wordt neergezet.

Uitproberen

Wil je het alvast uitproberen, schrijf je dan in op de Firefox Voice-website. Of bekijk (en luister naar) de mogelijkheden in onderstaande video. Naar verwachting maakt deze functie straks standaard onderdeel uit van Firefox. Onder meer handig voor mensen met een beperking. Voor hen is het gebruik van een muis en toetsenbord niet vanzelfsprekend. Op deze manier kunnen ze toch online surfen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord