Firefox nu ook als 64-bitversie te downloaden 2015-12-16T13:33:51

Lekker wegdommelen met Night Light-modus voor Play Books

G Data breidt antivirus uit met VPN

Firefox nu ook als 64-bitversie te downloaden

Firefox nu ook als 64-bitversie te downloaden

Het heeft even mogen duren, maar Mozilla heeft vandaag eindelijk een 64-bitversie van Firefox uitgebracht. Inderdaad, de browser was de afgelopen jaren alleen als 32-bitvariant van te downloaden.

Vanaf Firefox-versie 43 is een 64-bit variant te downloaden, voor Windows 7 of hoger. Hetzelfde geldt voor alle toekomstige versies van de browser.

Het verschil met de 32-bitversie hoeft verder niet direct op te vallen. De browser is wellicht iets vlotter in opstarten of het openen van pagina's, en zware apps kunnen wat sneller draaien. Ook spreekt Mozilla over 'verbeterde veiligheid'.

Over datum

64-bit ondersteuning is al een hele poos in ontwikkeling voor Firefox. Reeds in 2014 maakte Mozilla bekend er aan te werken. Eigenlijk zou Firefox 37 ermee lanceren, in maart van 2015. Die deadline is destijds blijkbaar niet gehaald.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord