Firefox wil eigen App Store openen 2013-11-04T17:06:15

Kerstklassieker: ElfYourself

Facebook en Google beginnen met verkorte url's

Firefox wil eigen App Store openen

Firefox wil eigen App Store openen

Net zoals het nu mogelijk is om voor de iPhone applicaties tegen geringe betaling te downloaden, wil Mozilla een soortgelijk systeem opzetten voor de Firefox-browser. Niet iedereen is daar even blij mee. De Firefox-browser wordt namelijk volgens de Open Source GPL-licentie uitgebracht, hetgeen betekent dat de broncode van de browser en ook de extensies, voor iedereen in te lezen valt.

Net zoals het nu mogelijk is om voor de iPhone applicaties tegen geringe betaling te downloaden, wil Mozilla een soortgelijk systeem opzetten voor de Firefox-browser. Niet iedereen is daar even blij mee.

De Firefox-browser wordt namelijk volgens de Open Source GPL-licentie uitgebracht, hetgeen betekent dat de broncode van de browser en ook de extensies, voor iedereen in te lezen valt. Met speciale extensies voor de Firefox-browsers kunnen gebruikers de webbrowser uitbreiden met allerlei handige tools en functies.

Veel ontwikkelaars zouden graag met de door hen geschreven extensies en plug-ins een zakcentje bijverdienen. Op zich is daar niets op tegen, en bovendien kunnen gebruikers die tevreden zijn met extensies al vrijwillig een bedrag doneren als ze erg te spreken zijn over de plug-in.

Tijdens een conferentie voor ontwikkelaars van Firefox-extensies in Californië maakte Justin Scott, die verantwoordelijk is voor het extensie-onderdeel in Firefox, dat er plannen zijn om een speciale downloadwinkel in te richten waar Firefox-gebruikers tegen betaling applicaties kunnen downloaden. De plannen staan in het verschiet voor de loop van 2010. Of de plannen daadwerkelijk doorgaan is nog niet zeker: het vragen van geld voor software dat geschikt is voor Open Source-programma's druist in tegen het principe waar de Open Source-gemeenschap voor staat, namelijk alles gratis aanbieden. De gedachte van Firefox om een betaalde dienst op te zetten kan rekenen op een hoop verzet.

Via PC-Active.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord