Fotograaf klaagt afbeeldingendienst Imgur aan 2014-10-01T11:46:16

Jimmy Kimmel 'meest gevaarlijke celebrity om te Googlen'

'NLZiet dreigt te mislukken'

Fotograaf klaagt afbeeldingendienst Imgur aan

Wegens schending van auteursrechten

Fotograaf klaagt afbeeldingendienst Imgur aan

De Amerikaanse fotograaf Christopher Boffoli klaagt het bedrijf achter Imgur aan, omdat de afbeeldingendienst laks is met het verwijderen van Boffoli's foto's. Deze worden op Imgur gehost, maar zijn er niet door de fotograaf zelf opgezet.

Boffoli wil de afbeeldingen weg en stuurde Imgur daarover in februari een bericht, zo schrijft Torrentfreak. Dat leek in eerste instantie goed te gaan, want de fotograaf kreeg een melding terug dat de foto's binnen 24 uur verwijderd zouden worden.

Dat gebeurde echter niet. Inmiddels is het maanden later en zijn de foto's nog altijd op Imgur te vinden. Boffoli vraagt de rechter nu een dwangbevel uit te schrijven, waarmee de dienst alsnog wordt gedwongen de plaatjes te verwijderen. Daarnaast zoekt hij een schadevergoeding die op kan lopen tot wel tien miljoen dollar.

Kleine mensen, groot voedsel

Het gaat om minstens 73 afbeeldingen, die deel uitmaken van Boffoli's bekende Big Appetites-fotoserie. Het zijn close-ups van voedsel, waaraan kleine mensfiguurtjes zijn toegevoegd. De fotograaf verkocht de foto's onder meer aan dagbladen en bundelde ze in een boek met de subtitel Tiny People in a World of Big Food.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord