‘Google ontkent gevaar malware’ 2013-11-04T16:19:36

Gevaarlijkste Android smartphones 2011

Windows 8 installeren vanaf internet

‘Google ontkent gevaar malware’

‘Google ontkent gevaar malware’

Google's open source programs manager Chris DiBona noemde makers van antimalware software voor Android oplichters en charlatans en claimt dat dergelijke software niet nodig is voor Android. Rik Ferguson van beveiligingsbedrijf Trend Micro vindt echter dat Google in een ontkenningsfase zit.

Chris DiBona vindt dat anti-virusbedrijven consumenten bewust bang maken om hun virusscanners te verkopen, terwijl die voor Android niet nodig zouden zijn.

Ferguson van Trend Micro zegt dat er genoeg bewijs is dat er malware is voor het Android platform. In de eerste maanden van 2011 zou dat zelfs met 1410% zijn gestegen. Hij geeft toe dat de spectaculaire stijging ook komt omdat er weinig malware was. Hoewel de Android-malware in het niet valt bij de malware voor Windows is de snelle groei wel zorgelijk. Het impliceert namelijk dat het Android-platform interessanter wordt voor cybercriminelen.

DiBona van Google gebruikt de term ‘virus’ om aan te geven dat er geen malware-gevaar is voor Android. Hoewel er geen virussen zijn in de stricte betekenis van het woord, bestaat er wel malware is, zo stelt Ferguson.

Bit9 heeft in ieder geval een lijst van 'de 12 gevaarlijkste smartphones' opgesteld en dat betreffen allemaal Android-telefoons. Ook lezen we uit onderzoek van Juniper dat de afgelopen 4 maanden de malware voor Android met 472% is gestegen

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord