Google patenteert gehalveerde Glass-bril 2015-11-27T16:32:28

Zweedse provider hoeft Pirate Bay niet te blokkeren

ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar

Google patenteert gehalveerde Glass-bril

Google patenteert gehalveerde Glass-bril

Google heeft een nieuw patent toegewezen gekregen rond zijn Glass-bril. Opvallend genoeg neemt die maar de helft van je gezicht in beslag. Gekscherend wordt deze variant dan ook al de 'Google monocle' genoemd.

Laten we niet vergeten dat het schermpje van Google Glass altijd maar voor één oog hing, maar de vorige versie zat wel rond je voorhoofd gebogen. Net zoals een echte bril. Dit nieuwe patent toont een bril die maar uit één helft bestaat, die zich via de zijkant van je gezicht vastkronkelt aan je achterhoofd. Blijft dat zitten? Google wil 'm in elk geval afstelbaar hebben.

Flop

Nu is het met patenten altijd een beetje koffiedik kijken. Google heeft de aanvraag in 2012 ingediend, toen Glass nog in de kinderschoenen stond en nog helemaal hip zou worden. Dat bleek niet het geval.

Sterker nog, het was een flinke flop en de futuristische bril wordt nu niet meer verkocht. Google is echter nooit gestopt met het doorontwikkelen van de bril en ooit zien we dan ook een nieuwe versie tegemoet.

Maar of die er zo uit ziet? Wie weet...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord